ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη από την ΚΟ ο Πολάκης- Μομφή από Τασούλα- Θύελλα αντιδράσεων

 ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη από την ΚΟ ο Πολάκης- Μομφή από Τασούλα- Θύελλα αντιδράσεων

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο. Την εξέλιξη αυτή προκάλεσε η νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη, αυτή την φορά στην Βουλή κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή πίστευε ότι τον ειρωνεύεται. «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» ήταν τα λόγια του Παύλου Πολάκη – μια επίθεση στα όρια του μπούλινγκ απέναντι σε μια γυναίκα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Την συμπεριφορά Πολάκη στηλίτευσαν βουλευτές από όλα τα κόμματα, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας, οι βουλευτές της ΝΔ Στύλιος και Παπαθανάσης, ενώ από το πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ απολογήθηκε ζητώντας συγγνώμη η Αθήνα Λινού, η οποία, μάλιστα, ξέσπασε και σε κλάματα.

Σπ. Μπιμπίλας: Απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο , δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές.

Γ. Στύλιος: Eίναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων

Θανάσης Παπαθανάσης: Δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον

Αθηνά Λινού: Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας (κλαίει) και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο.

Πολάκης: Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου – Θα το ξαναέκανα

«Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της» ήταν η πρώτη αντίδραση του Παύλου Πολάκη, μιλώντας στον ALPHA, μετά την διαγραφή του από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δήλωσε πως «παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου».

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Αθηνάς Λινού που ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης είπε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», επεσήμανε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πριν λίγο στο κυλικείο της Βουλής, αναφερόμενος και στον κ. Τασούλα για την ποινή που επεβλήθη: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες υπουργών που κορόιδευαν».

Νέο χτύπημα Πολάκη: Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι- Μόνο ο λαός διαγράφει

Νέα αντίδραση από τον Παύλο Πολάκη μετά το επεισόδιο με συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη που έφερε τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ, ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στο Facebook βίντεο από την Επιτροπή και έγραψε πως «για αυτή την τοποθέτηση με διέγραψαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μου έβαλε ποινή μισό μισθό ο Τασούλας». 

«Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Στήσιμο κανονικό! Δεν σταματώ πάρτε το χαμπάρι! Μόνο ο λαός διαγράφει!» έγραψε ο κ. Πολάκης

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη:

Για αυτην την τοποθετηση με διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασουλας!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ! 

Στησιμο κανονικο!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !

Μονο ο λαος διαγραφει!!

(Ειχα ετοιμασει αυτα για το βιντεο: 

Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπα:

Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο

Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.

Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.

Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.

Σχετικά με τα κίνητα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:

Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.

Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.

Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:

Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!

Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό». 

Πολάκης: Δεν χαρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν – Μόνο ο λαός διαγράφει

Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένει μέλος του κόμματος και το τονίζει με την υπογραφή του, στο τέλος της ανάρτησης. Υπογράφει ως Βουλευτής Χανίων και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΜ Σφακίων.

Ο Παύλος Πολάκης, αναφέρει στην ανάρτηση του οτι δεν χαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα, ούτε σε πρώην, ούτε σε νυν, ενώ στην συνέχεια, κάνει λόγο για «στήσιμο»

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Λοιπόν…
Πρώτον:
Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!
Δώσαμε ψυχή, κόπο και έργο και το 2015-2019 και από το 2019 μέχρι σήμερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ!
Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!
Δεύτερον:
Όσο περνάει η ώρα, τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!
Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνης στη δημόσια υγεία και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπούλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!
Τρίτον: Αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα έχω μια καινούρια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!!!
Παύλος Πολάκης
Βουλευτής Χανίων
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΟΜ Σφακίων

Επεισόδιο Πολάκη-Φάμελλου στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν μπορείς να συμμετέχεις” – “Παραμένω ΣΥΡΙΖΑ, ξέρω ποιοι δεν με θέλουν”

Στην αίθουσα που συνεδριάζει τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παύλος Πολάκης, λίγο μετά την αποπομπή του από την ΚΟ του κόμματος για την αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ζήτησε τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον κ. Πολάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας: «Δεν είσαι μέλος της το ΚΟ και δεν μπορείς να συμμετάσχεις στη διαδικασία».

Από την πλευρά του, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Πολάκης φέρεται να απάντησε: «Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δεν με θέλουν και ξέρω ποιοι είναι. Κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Μομφή από Τασούλα: Του κόβει τον μισθό στη μέση – “Αηδιαστική συμπεριφορά, ντρέπομαι”

Την απεύθυνση μομφής καθώς και περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολάκη αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με αφορμή την αήθη επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».

«Αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό όπως αυτός εκπροσωπείται από τον Πολάκη. Ταπεινωτική, υβριστική συμπεριφορά. Παύει να γίνεται ανεκτή. Ανυπόφορο. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να βυθίζει διαρκώς την εικόνα μας προς τον βούρκο του. Θα εξαντλήσω τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής. Απρεπής συμπεριφορά».

Σε αυτό το σημείο απέδωσε μομφή στον Παύλο Πολάκη και ανακοίνωση την περικοπή του μισθού του. «Εάν συνεχίσει, θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε και αυστηρότερα μέτρα εάν συνεχίσει» προειδοποίησε.

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι θα καλύψει την επαίσχυντη συμπεριφορά του Πολάκη στη Βουλή;

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διερωτάται αν και πάλι ο Σύριζα θα καλύψει «την επαίσχυντη συμπεριφορά» του κ. Π. Πολάκη, μετά το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο αφορά σε λεκτική βία προς την νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσσα Πετρούλια.

   Σε ανάρτησή του ο Ά. Γεωργίαδης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο «X».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222

επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr

της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias

κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. 

Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr

θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Μαρινάκης: Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξει το σωστό ο Κασσελάκης, διαγράφοντας τον Πολάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, στη νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη νωρίτερα στη βουλή, με θύμα αυτή τη φορά συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο.

Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου.

Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη.

Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη.»

Φάμελλος για Πολάκη: Καταγγέλλω το περιστατικό, απαράδεκτη συμπεριφορά

Την επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Παύλο Πολάκη κατήγγειλε και ο ίδιος ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος λίγο πριν τη διαγραφή του.

«Κατήγγειλα το περιστατικό. Ενημερώθηκα και εγώ και ο κ. Κασσελάκης για την απαράδεκτη συμπεριφορά. Οφείλω να ενημερώσω ότι μετά από πρόταση Κασσελάκη θα λάβετε από μένα επιστολή ότι ο Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Λιακούλη: Κατάπτυστη η συμπεριφορά Πολάκη – Αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας της ΚΟ του κόμματος και εισηγήτρια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία, έκανε λόγο για «κατάπτυστη» συμπεριφορά του Χανιώτη βουλευτή, σημειώνοντας πως έχει αποδείξει σε καθημερινή βάση ότι «δεν έχει κανένα όριο»

«Όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου “Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης”, προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη» αναφέρει αρχικά και συνεχίζει:

«Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο».

Γερουλάνος για Πολάκη: Από το σοκαριστικό bullying, κρατάω τα δάκρυα της κ. Λινού

Στην αντίδραση της Αθηνάς Λινού μετά την πρωτοφανή και αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσα Πετρούλια, αναφέρεται σε ανάρτησή του στα social media o Παύλος Γερουλάνος, επισημαίνοντας πως με τα δάκρυά της «δείχνει πως «υπάρχει ελπίδα» και πως «ο σεβασμός μεταξύ μας, ως άνθρωποι» πρέπει να παραμείνει ο κανόνας. Η Αριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος έχουν αρχές και αξίες. Και δεν πρέπει να χρειάζεται να φτάνουμε στο ”ως εδώ και μη παρέκει” για να τις θυμόμαστε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος σχολίασε ότι από την επίθεση που εκτυλίχθηκε στην επιτροπή της Βουλής κρατά τη στάση της κυρίας Λινού, καθώς «δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου:

«Από το σημερινό, σοκαριστικό, επεισόδιο bullying στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κρατάω τα δάκρυα και την συγκινητική αντίδραση της Αθηνάς Λινού, αλλά και όλων των εκπροσώπων των κομμάτων. Γιατί δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα. Ο σεβασμός μεταξύ μας, ως άνθρωποι, να παραμείνει ο κανόνας. Η Αριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος έχουν αρχές και αξίες. Και δεν πρέπει να χρειάζεται να φτάνουμε στο ”ως εδώ και μη παρέκει” για να τις θυμόμαστε.

Όπως απέδειξε και πρόσφατο περιστατικό Βουλευτή σε αεροδρόμιο της χώρας, η βία δεν είναι μόνο θέμα κόμματος ή παράταξης. Είναι πρωτίστως θέμα ευθύνης, κάθε μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Διότι, αυτή την ώρα, όλοι βλέπουμε τη βία να ξεφυτρώνει παντού γύρω μας: σε σπίτια, σε γειτονιές, σε σχολεία, στο γήπεδο.

Όταν βλέπουμε γύρω μας ανησυχητικά σημάδια κατάρρευσης της κοινωνικής συνοχής, δική μας ευθύνη και δουλειά, ως βουλευτές, δεν είναι μόνο να νομοθετούμε ενάντια στη βία, αλλά να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε με την συμπεριφορά μας, κάθε μέρα, ένα παράδειγμα που εμπνέει σεβασμό σε κάθε άνθρωπο.

Σε ευχαριστούμε Αθηνά».

Νέα Αριστερά για Πολάκη: Προσβάλλει την Αριστερά – Καμία ανοχή σε σεξισμό και bullying

Ο Παύλος Πολάκης ξεπέρασε τον εαυτό του και την ίδια ώρα προσέφερε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, τονίζει η Νέα Αριστερά, καταδικάζοντας την επίθεση του βουλευτή σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. «Προσβάλλει την Αριστερά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το επεισόδιο το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κρίσιμο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, «ο κ. Πολάκης επέλεξε να καταφύγει στο bullying και στην αήθη επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού», επισημαίνει η Νέα Αριστερά. «Ξεπέρασε τον εαυτό του. Και την ίδια στιγμή προσέφερε χείρα βοήθειας στον κύριο Γεωργιάδη και στην κυβέρνηση», συμπληρώνει.

«Ο σεξισμός, το bullying, ο κακοποιητικός λόγος προσβάλλουν την Αριστερά, το κοινοβούλιο, την ελληνική κοινωνία. Καμία ανοχή», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Σχετικά Άρθρα