Κτηνωδία στα Τρίκαλα: Έθαψαν ζωντανά πρόβατα που νόσησαν από πανώλη

 Κτηνωδία στα Τρίκαλα: Έθαψαν ζωντανά πρόβατα που νόσησαν από πανώλη

Την παράνομη θανάτωση προβάτων που προσβλήθηκαν από πανώλη στα Τρίκαλα με ασφυξία καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι. Στα ζώα είχε γίνει προσωρινή αναισθησία, ωστόσο δεν θανατώθηκαν προτού καταπλακωθούν από τόνους χώματος, πλαστικών και μαρμαρόσκονης.

Το περιστατικό που συνέβη στις 15 Ιουλίου, έγινε γνωστό μετά την έντονη δυσοσμία, και οι αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν δύο ημέρες αργότερα. Το βράδυ της 16ης Ιουλίου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησε σε εκ νέου ταφή. Φιλοζωικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς ο θάνατος με ασφυξία για ζώα είναι κακούργημα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης, με την αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Μάλιστα, με απόφαση του περιφερειάρχη αντικαθίσταται ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Τρικάλων και στη θέση τοποθετείται άλλη κτηνίατρος της ΠΕ Τρικάλων. Αρχίζει δε, σήμερα Πέμπτη, πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα