Συνάντηση Κασσελάκη-Γεροβασίλη στη Βουλή- Είδε κι άλλους βουλευτές

 Συνάντηση Κασσελάκη-Γεροβασίλη στη Βουλή- Είδε κι άλλους βουλευτές

Στη Βουλή μετέβη ο Στέφανος Κασσελάκης μετά από την συνάντηση που είχε στις 12 με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Μία μέρα πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στον απόηχο της χθεσινής εκρηκτικής συνεδρίασης της ΚΟΕΣ που τελικά διακόπηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κομβικά πρόσωπα του χθεσινού επεισοδίου, όπως η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Άρτας αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη για τα οργανωτικά του Συνεδρίου όταν ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την ενόχλησή του μεταξύ άλλων για τον προβληματισμό ως προς την ημερομηνία του Συνεδρίου που έθεσε η ίδια και ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος. Μετά την αποχώρηση Γεροβασίλη, ακολούθησαν και τα υπόλοιπα 7 στελέχη της μειοψηφίας, ενώ αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν ως το απόγευμα, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν επαφές με βουλευτές όπως η Μαρίνα Κοντοτόλη, η Ράνια Θρασκιά, η Καλλιόπη Βέττα, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Γιώργος Παπαηλιού. Το πιθανότερο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα καταφέρει να συναντήσει όλους τους βουλευτές σήμερα και οι επαφές θα συνεχιστούν αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τα τετ α τετ είχαν προγραμματιστεί κατά την συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ την περασμένη εβδομάδα, ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να έχει ενημέρωση περί τα κοινοβουλευτικά και είναι μια διαδικασία που «θα γίνεται συχνά από εδώ και πέρα» όπως λένε.

Από την πλευρά της μειοψηφίας πάντως, διαβάζουν την κίνηση αυτή ως «προεργασία» και «μασάζ» εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στον απόηχο των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Σχετικά Άρθρα