Ολυμπιακοί/Απίστευτο φιάσκο στην πρεμιέρα: Ακυρώθηκε γκολ στο Αργεντινή-Μαρόκο μετά από 2 ώρες…

 Ολυμπιακοί/Απίστευτο φιάσκο στην πρεμιέρα: Ακυρώθηκε γκολ στο Αργεντινή-Μαρόκο μετά από 2 ώρες…

Αργεντινή και Μαρόκο επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο του Σεντ Ετιέν, δύο ώρες μετά το προσωρινό -όπως αποδείχθηκε- τέλος του μεταξύ τους αγώνα για τον 2ο όμιλο, μετατρέποντας σε απόλυτο φιάσκο την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ ακύρωσε το γκολ που είχε πέτυχε ο Μερδίνα στο 106′ (!) ως οφσάιντ, μετά από έλεγχο VAR, οι δύο ομάδες ομάδες έπαιξαν για τρία λεπτά, πριν λήξει η αναμέτρηση που βρήκε τελικά νικήτρια την ομάδα του Μαρόκου με σκορ 2-1, μετά από σχεδόν 230 λεπτά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχε ενημέρωση πως το ματς μεταξύ των δυο ομάδων είχε ολοκληρωθεί, αλλά έκτοτε το σκηνικό ανατράπηκε.

Ο διαιτητής φερόταν να σφύριξε αμέσως τη λήξη του αγώνα μετά το γκολ του Μεδίνα, όμως τον κάλεσαν από το VAR να γίνει έλεγχος για οφσάιντ, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει αφού υπήρξε εισβολή φιλάθλων-του Μαρόκου- στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μπουκάλια και κροτίδες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, ο προπονητής της Αργεντινής Χαβιέ Μασεράνο, κάλεσε τους παίκτες να φύγουν προς τα αποδυτήρια.

Σχεδόν μία ώρα μετά ο διευθυντής του γηπέδου είπε ότι το παιχνίδι είχε διακοπεί και δεν είχε ξαναρχίσει ακόμα, προσθέτοντας ότι συζητείται η απόφαση για το αν θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Όσα έγιναν στο ματς

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, το Μαρόκο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στο 45+2′. Ο Ακχομάτς με ένα υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Κανούς κι αυτός από τα δεξιά γύρισε στον Ραχίμι, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1.

Το Μαρόκο δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, αφού κέρδισε πέναλτι για σπρώξιμο του Μπαρέτο. Ο Ραχίμι ανέλαβε την εκτέλεσε και νίκησε τον Ρούλι για το 0-2 στο 51′.

Στο 68′ η “αλμπισελέστε” μείωσε σε 2-1. Έπειτα από σέντρα στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μπαρέτο, ο οποίος από το δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Σιμεόνε, που σκόραρε σε κενή εστία.

Μάλιστα, η Αργεντινή έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 82′, όμως ο Μουνίρ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Άλβαρες και κράτησε το 1-2.

Δεν είχε πει ωστόσο, την τελευταία της κουβέντα και σε μία φάση διαρκείας με δύο δοκάρια, βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, με τον Μεντίνα να παίρνει το ριμπάουντ και με κεφαλιά να κάνει το 2-2, ένα γκολ το οποίο τελικά δεν μέτρησε.

Σχετικά Άρθρα