Το δημόσιο “ευχαριστώ” του Κώστα Τσιάρα στους 100 κτηνιάτρους

 Το δημόσιο “ευχαριστώ”  του Κώστα Τσιάρα στους 100 κτηνιάτρους

Την ευγνωμοσύνη του προς τους 100 κτηνιάτρους που προχωρούν συστηματικά στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών εξέφρασε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

Σημειώνεται ότι επί του πεδίου βρίσκονται κτηνίατροι από το ΥΠΑΑΤ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΦΕΤ, τον ΕΛΓΟ, τον ΕΛΓΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ΑΠΘ, των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλων Περιφερειών καθώς επίσης και του Ελληνικού Στρατού, ενώ σημαντικό έργο επιτελεί και η Ελληνική Αστυνομία.

Στο μήνυμά του ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε ότι «οι έλεγχοι στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης συνεχίζονται αδιάκοπα» και έκανε λόγο για μια δύσκολη και απαιτητική άσκηση, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου. «Με τη δική σας δύναμη, αφοσίωση και την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και τους κτηνοτρόφους, είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Εν τω μεταξύ, οι κλινικοί έλεγχοι στη ζώνη προστασίας (των 3 χλμ) και στις δύο Περιφέρειες έχουν ολοκληρωθεί και από σήμερα, από το πρωί, βρίσκονται στο πεδίο περισσότεροι από 100 κτηνίατροι και κτηνιατρικοί υπάλληλοι, με 34 συνεργεία και επικεφαλής τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο, διενεργώντας ελέγχους. 

Μέχρι την Παρασκευή εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και στις δύο ζώνες επιτήρησης (των 10χλμ). Συνολικά και στις δύο Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν ελεγχθεί γύρω στα 125.000 ζώα (14.000 στην ΠΕ Τρικάλων και άνω των 110.000 στην ΠΕ Λάρισας).

Σχετικά Άρθρα