NY Post: Δημοκρατικοί απείλησαν τον Μπάιντεν για να αποσυρθεί – “Καλά οργανωμένο το πραξικόπημα”

 NY Post: Δημοκρατικοί απείλησαν τον Μπάιντεν για να αποσυρθεί – “Καλά οργανωμένο το πραξικόπημα”

Στελέχη από τα υψηλότερα κλιμάκια των Δημοκρατικών απείλησαν τον Τζο Μπάιντεν ότι θα τον απομακρύνουν με τη “βία” από το αξίωμα του αν δεν παραιτηθεί. Αυτό ανέφεραν πηγές στην New York Post, σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση απόσυρσης από την κούρσα των εκλογών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, πηγή που πρόσκεινται στην οικογένεια του Αμερικανού προέδρου ανέφερε ότι «το καλά οργανωμένο “πραξικόπημα του παλατιού” για να εμποδιστεί ο παραπαίων πρόεδρος να διεκδικήσει την επανεκλογή του, είχε δρομολογηθεί εδώ και εβδομάδες, αλλά ο πεισματάρης Μπάιντεν το πολέμησε σε κάθε βήμα του».

Η Post αναφέρει ότι «μέρος της “περίτεχνης” στρατηγικής για την απομάκρυνση του Μπάιντεν από την κούρσα -όπως ανακοίνωσε σε μια συγκλονιστική επιστολή που αναρτήθηκε στο Χ την Κυριακή- ήταν να του επιτραπεί να συζητήσει τον περασμένο μήνα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην Ατλάντα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ».

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν φάνηκε να μην μπορεί να εκφραστεί με σαφήνεια και να μπερδεύεται, δείχνοντας κουρασμένος. Από εκείνη την ημέρα άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση, καθώς Δημοκρατικοί άρχισαν να μιλούν πιο δυνατά για την αντικατάστασή του.

«Εκείνο το ντιμπέιτ ήταν ένα σκηνικό για να πείσει τους Δημοκρατικούς ότι δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος», δήλωσε η πηγή.

Καθώς οι εκκλήσεις να αποσυρθεί αυξήθηκαν, ο Μπάιντεν επέμεινε ότι θα συνεχίσει, αλλά τα μεγάλα κεφάλια του κόμματος απείλησαν να επικαλεστούν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Η τροπολογία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο ακατάλληλο για να υπηρετήσει και να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Λευκός Οίκος και εκπρόσωποι της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα της The Post για σχολιασμό.

Σχετικά Άρθρα