Συκάμινο Ωρωπού: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας

 Συκάμινο Ωρωπού: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

 Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:40 και κατευθυνόταν αντίθετα από τον οικισμό, ενώ στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρότι το σημείο έχει καεί στο παρελθόν, έχει πλέον αναγεννηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη.

Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μιλώντας για τη φωτιά στον Ωρωπό, ο εκρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε στην ΕΡΤ πως «η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε αγροτοδασικό κομμάτι. Οι επίγειες δυνάμεις προχωρούν σε πληρη εκμετάλλευση των τοπογραφικών δεδομένων για τον περιορισμό της πυραγιάς. Γύρω στις 3 παρά 10 εστάλη μήμυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στο Συκάμκινο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό. Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, η πυρκαγιά μαίνεται σε ανωφέρεια και δημιουργεί τον δικό της καιρό. Η πυρκαγιά σε εξέλιξη σε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε να οριοθετήσουμε και να περιορίσουμε».

oropos_fotia2

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωρωπού, Γιάννης Δήμας είπε πως «επιχειρούν εναέριες δυνάμεις και επίγειες. Όλες οι εθελοντικές δυνάμεις και η πολιτική προστασία του Δήμου βρίσκονται σε φάση δράσης. Η φωτιά ξεκίνησε απο αγροτολιβαδική έκταση και έχει κάψει και πευκοδάσος. Πιστεύω θα ελεγχθεί. Προς το παρόν είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό».

oropos_fotia3

Σχετικά Άρθρα