Reuters: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις οδήγησαν τον Μπάιντεν στην έξοδο-Κατάρρευση σε όλες τις Πολιτείες

 Reuters: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις οδήγησαν τον Μπάιντεν στην έξοδο-Κατάρρευση σε όλες τις Πολιτείες

Δεν ήταν τυχαία η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, όπως προκύπτει από τηλεγράφημα του Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε στα χέρια του μια σειρά από μυστικές δημοσκοπήσεις στις οποίες διαπίστωσε ότι τα ποσοστά του κατέρρεαν σε όλες τις Περιφέρειες…

Τι αναφέρει το Reuters για το θέμα:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους περισσότερους από τους συνεργάτες του του για την απόφασή του να εγκαταλείψει την κούρσα για επανεκλογή την Κυριακή μετά από μια αγωνιώδη 48ωρη ανάλυση των δημοσκοπήσεων που έδειχναν ότι η πορεία του προς τη νίκη χανόταν, δήλωσαν δύο πηγές.

Μόλις μια μέρα πριν, ο Μπάιντεν έλεγε σε πολλούς συνεργάτες του ότι θα συνέχιζε την εκστρατεία για να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με μια πηγή, «το μήνυμα ήταν να προχωρήσουμε με όλα, ολοταχώς μπροστά».

Μετά την ανάλυση των δημοσκοπήσεων αργά το Σάββατο, ο Μπάιντεν άλλαξε γνώμη.

Μάζεψε τους ανώτερους του Λευκού Οίκου και την προεκλογική του ομάδα για μια κλήση λίγο πριν τις 1:45 μ.μ. την Κυριακή και λίγες στιγμές αργότερα δημοσιοποίησε την ανακοίνωσή του με επιστολή προς όλους τους Αμερικανούς.

Μια πηγή είπε ότι κορυφαίοι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου διαπίστωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι δεν υστερούσε μόνο και στις έξι κρίσιμες πολιτείες που θα μπορούσαν να αποφασίσουν τις εκλογές, αλλά επίσης κατέρρεε σε μέρη όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα όπου οι Δημοκρατικοί δεν είχαν σχεδιάσει να χρειαστεί να ξοδεύουν τεράστιους πόρους.

Ο Μπάιντεν απομονώθηκε στο σπίτι του στο Rehoboth Beach του Ντέλαγουερ, αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19 την Τετάρτη. Εξακολουθούσε να έχει βήχα, είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου σιγοβράζοντας την πίεση των Δημοκρατικών για να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την κούρσα, είπαν βοηθοί.

Μαζί του ήταν οι επί μακρόν ανώτεροι βοηθοί Annie Tomasini, Steve Ricchetti και Mike Donilon και ένας κορυφαίος βοηθός της πρώτης κυρίας Jill Biden, Anthony Bernal.
«Μας διάβασε την επιστολή και ήθελε να καταλάβουμε τη σκέψη του. Είπε ότι είχε παλέψει μαζί της τις τελευταίες 48 ώρες”, είπε ένας αξιωματούχος. Αμέσως μετά από αυτό το τηλεφώνημα, ο αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου Τζεφ Ζίεντς κάλεσε τα ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου μαζί για να τους ενημερώσει για την απόφαση. «Αυτό κρατήθηκε πολύ στενά», είπε ο αξιωματούχος. «Ήταν έκπληξη για τους περισσότερους ανθρώπους του Λευκού Οίκου».

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είχαν ήδη μιλήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας την Κυριακή, είπε ένα άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες τους.

Σχετικά Άρθρα