ΗΠΑ: Αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία ο Μπάιντεν – Στηρίζει την Χάρις

 ΗΠΑ: Αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία ο Μπάιντεν – Στηρίζει την Χάρις

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνει την υποψηφιότητά του για το 2024 μετά από μια καταστροφική συζήτηση που πυροδότησε αμφιβολίες για το αν είναι ικανός να επανεκλεγεί πρόεδρος, μεταδίδει το Associated Press.

Ο ίδιος σχεδιάζει να εκτίσει το υπόλοιπο της θητείας του, η οποία λήγει το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου 2025.

Η απόφαση έρχεται μετά την κλιμάκωση των πιέσεων από τους Δημοκρατικούς συμμάχους του Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα, μετά και τη συζήτηση της 27ης Ιουνίου , στην οποία ο 81χρονος πρόεδρος έδινε συχνά ανόητες απαντήσεις.

«Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Καμάλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή ώστε η Καμάλα να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» ανέφερε σε νέα του ανάρτηση στο X ο Τζο Μπάιντεν.

Τραμπ: ”Η Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν”

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στο CNN πως πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Δημοσιογράφος του CNN δήλωσε στην πλατφόρμα Χ ότι ο Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά στο δίκτυο λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα