Ρόδος: Συνελήφθη διακινητής και διασώθηκαν 20 μετανάστες

 Ρόδος: Συνελήφθη διακινητής και διασώθηκαν 20 μετανάστες

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Ρόδου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του ακρωτηρίου Αρχαγγέλου. Άμεσα κινητοποιήθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) για να ερευνήσει το περιστατικό.

Κατά την άφιξη του περιπολικού στην περιοχή, εντοπίστηκε το ταχύπλοο σκάφος με είκοσι αλλοδαπούς επιβαίνοντες – δώδεκα άνδρες, πέντε γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά – και τον 22χρονο αλλοδαπό χειριστή του, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή. Παρά τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Τελικά, το ταχύπλοο προσγειαλώθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία από τις γυναίκες επιβαίνοντες. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή προς την ξηρά. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής κατάφεραν να εντοπίσουν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή δεκαεννέα από τους διαφυγόντες αλλοδαπούς. Οι διασωθέντες αναγνώρισαν τον 22χρονο ως τον διακινητή που τους μετέφερε από την περιοχή Φετιγιέ της Τουρκίας.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται. Η προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης διακίνησης.

Σχετικά Άρθρα