Καύσωνας: Έρχεται νέο κύμα μετά την μικρή “ανάσα”-Η πρόβλεψη του Meteo

 Καύσωνας: Έρχεται νέο κύμα μετά την μικρή “ανάσα”-Η πρόβλεψη του Meteo

Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με ελάχιστες τιμές λίγο πάνω τους 20°C και μέγιστες περί τους 35°C αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς. Ωστόσο είναι αμφίβολο αν αυτή η δροσιά θα κρατήσει περισσότερο από δυο ημέρες ή θα δώσει τη θέση της σε νέο κύμα καύσωνα….

Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων μετά τις 25 Ιουλίου αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27 Ιουλίου έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

To meteo σε γράφημά του, παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών.

Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων (Γράφημα), αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25/7.

Καύσωνας με 40άρια και το επόμενο τριήμερο

Όπως τονίζει ωστόσο, σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με ελάχιστες τιμές λίγο πάνω τους 20°C και μέγιστες περί τους 35°C.

«Επιστροφή σε καλύτερες μέρες στα μέσα της ερχομένης εβδομάδας», υπογραμμίζει ο κ. Κολυδάς.

Σχετικά Άρθρα