ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις Τεμπών: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το “πράσινο φως”;

 ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις Τεμπών: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το “πράσινο φως”;

«Τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν τόσο ο μονίμως κρυπτόμενος Χρ. Τριαντόπουλος όσο, κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλαπλασιάζονται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τις νέες αποκαλύψεις για τη μυστική σύσκεψη όπου αποφασίστηκε το μπάζωμα στο χώρο του εγκλήματος των Τεμπών. «Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το “πράσινο φως” για το μπάζωμα;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «η ώρα της απόδοσης ευθυνών δεν θα αργήσει, τόσο για τους ίδιους, όσο και για ολόκληρο το σύστημα Μαξίμου που ενορχήστρωσε τη συγκάλυψη του φρικτού εγκλήματος».

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι διαρκείς αποκαλύψεις για την «άτυπη» σύσκεψη της 3ης Μαρτίου όπου αποφασίστηκε το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών φέρνουν στο φως κι άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ιδίως για τον κυνισμό των πολιτικών αξιωματούχων που εκτελούσαν άνωθεν εντολές για το «κουκούλωμα» του εγκλήματος».

Και επισημαίνει παράλληλα ότι «η αναφερόμενη, δε, διαβεβαίωση ότι η «Επιτροπή Γεραπετρίτη» που θα συστηνόταν αργότερα θα μελετούσε γενικώς τις «δυσλειτουργίες» του σιδηροδρόμου κι όχι το συγκεκριμένο δυστύχημα, αποτελεί ίσως την πιο τρανταχτή ένδειξη ότι η επιχείρηση συγκάλυψης είχε ήδη ξεκινήσει».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το in.gr, στη νέα δικογραφία που σχημάτισαν οι δικαστικές αρχές της Λάρισα επιβεβαιώνεται τόσο ότι πραγματοποιήθηκε η άγνωστη σύσκεψη το απόγευμα της 3ης Μαρτίου 2023 όσο και τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν. Το παρών μεταξύ άλλων είχαν δώσει ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός καθώς και στελέχη της ΕΛΑΣ και του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταθέσεις στην σύσκεψη συζητήθηκε η πλήρης εξαύλωση του «σκηνικού» της τραγωδίας με επίκληση την άμεση-εντός διημέρου- επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων που όμως κινήθηκαν πάλι στο σιδηροδρομικό δίκτυο στις 29 Μαρτίου 2023, δηλαδή περίπου έναν μήνα αργότερα.

Βάσει του δημοσιεύματος τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ ζητούσαν από τους πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες να παραμείνει ο χώρος της τραγωδίας ακέραιος λόγω των αναμενομένων αυτοψιών πραγματογνωμόνων. Παράλληλα, ζητούσαν να ενημερωθούν για το επικείμενο μπάζωμα κι οι δικαστικοί λειτουργοί της Λάρισας που είχαν την σχετική έρευνα. Χωρίς ωστόσο να εισακουσθούν και στις δύο περιπτώσεις.

Μάλιστα, όταν τέθηκε, σε εκείνη την συνάντηση ζήτημα από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να μην υπάρξει καμιά παρέμβαση εν όψει έρευνας στην οποία είχε αναφερθεί ο τότε υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, περιγράφεται ότι υπήρξε επί τόπου τηλεφωνική κλήση από μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου προς «άγνωστο πρόσωπο».

Σχετικά Άρθρα