Κύκλωμα εκβιαστών:Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός “αρκούδος”- Το βαρύ ποινικό παρελθόν

 Κύκλωμα εκβιαστών:Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός “αρκούδος”- Το βαρύ ποινικό παρελθόν

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο λεγόμενος «αρκούδος», ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών, το οποίο εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ). Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγούνται δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στο νέο κύκλωμα εκβιαστών και μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι, όπως αναφέρθηκε, και ο λεγόμενος «αρκούδος».

Από τα συνολικά 14 άτομα, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο συγκεκριμένο κύκλωμα, οι εννέα προφυλακίστηκαν, ενώ οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους 14 ήταν τέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται και στη δικογραφια για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το περασμένο Σάββατο. Από αυτούς τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, και ο ένας αφέθηκε με περιοριστικούς όρους.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του «αρκούδου»

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οργανωμένοι φίλαθλοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που προχωρούσε σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, καθώς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ μέλη της συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια εξάρθρωσαν αστυνομικοί.

Ο 59χρονος ο οποίος θεωρείται ως αρχηγός με το προσωνύμιο «αρκούδος» είναι ένας άνθρωπος για πολλά χρόνια γνωστός στις Αρχές για σχέσεις με ποινικούς που έχουν δολοφονηθεί.

Φέρεται να έδινε εντολές για παροχή προστασίας και επιθέσεις σε καταστήματα. «Υπαρχηγός» θεωρείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας 32χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού ο οποίος είχε φυσική παρουσία σε εμπρηστικές επιθέσεις ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε πυροβόλα όπλα, και χειροβομβίδες και είχε συλληφθεί 3 φορές στο παρελθόν.

Επίσης άλλοι δυο οργανωμένοι οπαδοί θεωρούνταν ως «Υπαρχηγοί». Ένας 36χρονος ο οποίος είχε ξαναπασχολήσει για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενδοοικογενειακή βία και εκβιασμούς και ένας 30χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πιστόλι, περίστροφο και αναδιπλούμενα μαχαίρια.

Σχετικά Άρθρα