Τζάκρη:”Ανεχόμαστε υπουργούς που είναι υμνητές της χούντας-Τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη”

 Τζάκρη:”Ανεχόμαστε υπουργούς που είναι υμνητές της χούντας-Τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη”

Η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και μίλησε για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, αλλά έκανε αναφορά και σε «χουντικούς υπουργούς της κυβέρνησης».

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με το Κυπριακό.

«Μόνο μία κουβέντα θέλω να πω για την Κύπρο γιατί σήμερα εμείς πηγαίνουμε στην Κύπρο με επικεφαλής τον πρόεδρό μας για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων.

Θέλω να κάνω μόνο μία παρατήρηση, ότι στα 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή κατοχής στην Κύπρο που πάνω σε αυτό τον ακρωτηριασμό και στο τραύμα θεμελιώθηκε η σύγχρονη δημοκρατία, όχι μόνο δεν έχουμε κατορθώσει να την πάρουμε πίσω, αλλά στη θλιβερή επέτειο η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία στέλνει ως επικεφαλής, δέχεται να ψηφίσει ως επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής Αρχής έναν Τούρκο πρέσβη και πρώην υπουργό Εξωτερικών, τον κύριο Σινίρογλου, και καλεί μάλιστα και την Κύπρο να ψηφίσει επ’ αυτού γιατί χρειάζεται ομοφωνία.

Και επίσης εμείς ανεχόμαστε ως τρίτη ελληνική δημοκρατία, γιατί λέμε ότι χάθηκε και το φιλότιμο, να φιλοξενούμε στους κόλπους μας υπουργούς οι οποίοι είναι υμνητές της χούντας. Τρεις είναι…» ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην πίεση των δύο παρουσιαστών να τους πει ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί, η Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε: «Υμνητές της χούντας, έχετε ξεχάσει ποιοι είναι; Να κάνετε ρεπορτάζ, έχετε έμπειρο επιτελείο και θα τους βρείτε…».

Στις επανειλημμένες ωστόσο ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα των υπουργών στους οποίους αναφέρεται, η κυρία Τζάκρη είπε: «Ο κύριος Βορίδης, ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης.

Ο κύριος Μητσοτάκης έχει στο επιτελείο του σε κορυφαίες θέσεις υμνητές της χούντας. Να μη κατηγορούμε επομένως στο Κυπριακό μόνο τη διεθνή έννομη τάξη…».

Στη συνέχεια η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν που κάνουν αντίστιξη με δηλώσεις Δένδια και Γεραπετρίτη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Γεραπετρίτης του έκανε τους τεμενάδες [σ.σ.: του Ερντογάν] για αυτό τον εξαιρεί… ενώ ο κύριος Δένδιας που είπε τα αυτονόητα καταδεικνύεται».

Σχετικά Άρθρα