Αντρέεσεν και Χόροβιτς/ Ποιοι είναι οι δύο κροίσοι της τεχνολογίας και των κρυπτονομισμάτων που χρηματοδοτούν τον Τραμπ- Η Little Tech και ο “πόλεμος” με τον Μπάϊντεν

 Αντρέεσεν και Χόροβιτς/ Ποιοι είναι οι δύο κροίσοι της τεχνολογίας και των κρυπτονομισμάτων που χρηματοδοτούν τον Τραμπ- Η Little Tech και ο “πόλεμος” με τον Μπάϊντεν

Δύο ακόμα διάσημοι πλούσιοι, από το χώρο της τεχνολογίας και των κρυπτονομισμάτων, οι Αντρέεσεν και Χόροβιτς, προστέθηκαν στους δωρητές της καμπάνιας του Τραμπ. Οι κροίσοι των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες της Little Tech.

Η Little Tech δηλώνει στον ιστότοπό της ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από την πολιτική για ολόκληρη τη σταδιοδρομία μας. Αλλά, όπως λέει το παλιό σοβιετικό αστείο, «Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει η πολιτική, αλλά η πολιτική ενδιαφέρεται για σένα.Πιστεύουμε ότι οι κακές κυβερνητικές πολιτικές είναι πλέον η #1 απειλή για τη Little Tech”, αναφέρει. Κι επειδή αυτή είναι η άποψη των ιδιοκτητών της, εκτιμούν πως πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ για να σταματήσουν οι… κακές κυβερνητικές πολιτικές του Τζο Μπάϊντεν.

Η εταιρική δήλωση της Little Tech είναι εξόχως πολιτική:

Πιστεύουμε ότι η υπεροχή της αμερικανικής τεχνολογίας και ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζουν οι νεοσύστατες εταιρείες Little Tech για τη διασφάλιση αυτής της υπεροχής, είναι ένα πρώτης τάξεως πολιτικό ζήτημα που ισοδυναμεί με οποιοδήποτε άλλο.

Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τη Little Tech.

Οι πολιτικές μας προσπάθειες ως εταιρεία επικεντρώνονται αποκλειστικά στην υπεράσπιση της Little Tech . Δεν συμμετέχουμε σε πολιτικούς αγώνες εκτός θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με τη Little Tech. Αλλά θα αγωνιστούμε για τη Little Tech – για την ελευθερία της έρευνας, της εφεύρεσης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της οικοδόμησης του μέλλοντος – με όλους τους πόρους μας.

Βρίσκουμε ότι υπάρχουν τρία είδη πολιτικών:

Όσοι υποστηρίζουν τη Little Tech. Τους στηρίζουμε.
Αυτοί που αντιτίθενται στο Little Tech. Εμείς τους εναντιωνόμαστε.
Όσοι βρίσκονται κάπου στη μέση – θέλουν να είναι υποστηρικτικοί, αλλά έχουν ανησυχίες. Συνεργαζόμαστε μαζί τους με καλή πίστη.
Στηρίζουμε ή εναντιωνόμαστε στους πολιτικούς ανεξαρτήτως κόμματος και ανεξάρτητα από τις θέσεις τους σε άλλα θέματα.

Ποιοί είναι όμως οι Αντρέεσεν και Χόροβιτς που στηρίζουν τον Τραμπ;

“Η πρωτοπορία της αμερικανικής τεχνολογικής υπεροχής ήταν πάντα η startup. Από τον Έντισον και τη Φορντ μέχρι τον Χιουζ και τη Λόκχεντ μέχρι τη SpaceX και την Τέσλα, ο δρόμος προς το μεγαλείο ξεκινά από ένα γκαράζ”, επισημαίνουν οι ιδρυτές της Little Tech.

Και εξηγούν γιατί είναι εναντίον της διοίκησης Μπάϊντεν: έχει επιβάλλει, κατά τους δύο κροίσους, υπερβολικές ρυθμιστικές διατάξεις που δεν επιτρέπουν την οικονομία να αναπτυχθεί.”

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι πλέον  πολύ  πιο εχθρική απέναντι στις νέες νεοφυείς επιχειρήσεις από ό,τι στο παρελθόν, αναφέρουν.

Για παράδειγμα:

  • Οι ρυθμιστικοί φορείς έχουν πάρει πράσινο φως για να χρησιμοποιούν έρευνες ωμής βίας, διώξεις, εκφοβισμό και απειλές για να παραβιάσουν νέες βιομηχανίες, όπως το Blockchain.
  • Οι ρυθμιστικοί φορείς φωτίζονται σε πραγματικό χρόνο για να κάνουν το ίδιο με την Τεχνητή Νοημοσύνη.
  • Οι ρυθμιστικοί φορείς ασκούν άμεση πίεση στις τράπεζες για να αποκόψουν τις δυσμενείς νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδρυτές από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
  • Οι ρυθμιστικοί φορείς εμποδίζουν τιμωρητικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις να εξαγοραστούν από τις ίδιες μεγάλες εταιρείες που προτιμά η κυβέρνηση με πολλούς άλλους τρόπους.
  • Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως πελάτης σε κρίσιμους τομείς όπως η άμυνα και η πληροφόρηση είναι πιο συνδεδεμένη από ποτέ για να ευνοήσει τους μεγάλους κατεστημένους φορείς έναντι των καινοτόμων startups.
  • Και, η κυβέρνηση προτείνει επί του παρόντος έναν φόρο στα  μη πραγματοποιηθέντα  κέρδη κεφαλαίου, που θα σκότωνε απολύτως τόσο τις νεοφυείς επιχειρήσεις όσο και τη βιομηχανία επιχειρηματικών κεφαλαίων που τις χρηματοδοτεί.

Η προκατάληψη κατά των startup που είναι ολοένα και πιο διάχυτη σε όλη την αμερικανική κυβέρνηση είναι μια σαφής και παρούσα απειλή για την υγεία και τη ζωτικότητα της επιτυχίας της αμερικανικής τεχνολογίας – και επομένως για την αμερικανική οικονομία, τον αμερικανικό στρατό και τον αμερικανικό λαό.”

Η ιστορία της εταιρείας

Η Andreessen Horowitz (ονομάζεται επίσης a16z , νομική ονομασία AH Capital Management, LLC ) είναι μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων , που ιδρύθηκε το 2009 από τους Marc Andreessen και Ben Horowitz . Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Menlo Park της Καλιφόρνια . Από τον Απρίλιο του 2023, η Andreessen Horowitz κατατάσσεται στην πρώτη θέση στη λίστα των εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου ανά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση , με 42 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάιο του 2024.

Η Andreessen Horowitz επενδύει τόσο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σε αρχικό στάδιο όσο και σε καθιερωμένες εταιρείες ανάπτυξης . Οι επενδύσεις της καλύπτουν τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης, καταναλωτών, κρυπτονομισμάτων, τυχερών παιχνιδιών, fintech , εκπαίδευσης και εταιρικής πληροφορικής (συμπεριλαμβανομένου του υπολογιστικού νέφους , της ασφάλειας και του λογισμικού ως υπηρεσίας ).

Το 2009, η Andreessen Horowitz πραγματοποίησε τις δύο πρώτες της επενδύσεις: μία στη διαχείριση επιχειρήσεων του προγραμματιστή του SaaS Apptio και η άλλη σε μετοχές Skype . Σύμφωνα με τον Horowitz, η επένδυση θεωρήθηκε επικίνδυνη από άλλους ειδικούς στον τομέα που πίστευαν ότι η εταιρεία θα ακρωτηριαζόταν από τις συνεχιζόμενες δικαστικές διαμάχες πνευματικής ιδιοκτησίας και τις άμεσες ανταγωνιστικές επιθέσεις από την Google και την Apple . Οι ιδρυτές της εταιρείας θεώρησαν την επένδυση ως επιτυχία μετά την πώληση του Skype στη Microsoft τον Μάιο του 2011 για 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά Άρθρα