Σοφικό/Βελτιωμένη η εικόνα:Μάχη για οριοθέτηση των δύο πύρινων μετώπων -Τέσσερις πυροσβέστες στο νοσοκομείο (εικόνες, vid)

 Σοφικό/Βελτιωμένη η εικόνα:Μάχη για οριοθέτηση των δύο πύρινων μετώπων -Τέσσερις πυροσβέστες στο νοσοκομείο (εικόνες, vid)

Καλύτερη παρουσιάζεται η εικόνα από τη φωτιά που μαίνεται από το πρωί της Τετάρτης στο Σοφικό Κορινθίας. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν θέλουν να προλάβουν να οριοθετήσουν τη φωτιά, πριν πέσει το φως του ήλιου, προκειμένου στη συνέχεια να εστιάσουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις με τα επίγεια μέσα.

H πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα, το ένα προς Επίδαυρο και το άλλο προς Κόεφο και Αγγελόκαστρο. Αυτή την ώρα, αν και η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Δεν υπάρχει φλόγα αλλά σιγοκαίει ανάμεσα στα δέντρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχαιρένεται και από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι ριπές που μπορούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα ωστόσο η οι άνεμοι έχουν κοπάσει σε μεγάλο βαθμό.

Στο νοσοκομείο τέσσερις πυροσβέστες

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη πυροσβέστης που επιχειρούσε στη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Αττικής. Πρόκειται για πυροσβέστη, πενταετούς υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό, που επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά στη φωτιά, καθώς δεν είχε βάρδια.

Έτσι οι τραυματίες πυροσβέστες ανήλθαν σε τέσσερις. Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Σχετικά Άρθρα