Διευρύνεται η συμμαχία COSMOTE TV/NOVA για την αντιμετώπιση της πειρατείας- Ποιοι ετοιμάζονται να μπουν
Στη συμφωνία, Cosmote TV και ΕΟΝ TV που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τις 23 Αυγούστου και θα έχει τριετή διάρκεια, δίνοντας πρόσβαση στους συνδρομητές και των δύο πλατφορμών σε όλους τους αγώνες της Super League, όπως και σε όλες τα ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, θα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι συνδρομητικές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για είσοδο στη συμφωνία τόσο της Vodafone TV όσο και της inalan ή της ANT1+.
Πλέον ακόμα και με λιγότερο από 20 ευρώ, ο συνδρομητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο αθλητικό περιεχόμενο και των δύο πλατφορμών, δημιουργώντας ένα… ανταγωνιστικό πακέτο στις πειρατικές συνδέσεις.
- Αν και η αγορά περιμένει απάντηση από την πειρατεία, ωστόσο θεωρεί ότι η συμφωνία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία θα φέρουν στο προσκήνιο την επιβολή υψηλών προστίμων και για τους καταναλωτές που θα έχουν «πειρατικές» συνδρομές, θα περιορίσει σημαντικά το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες συνδρομητικής έχουν ξεκινήσει από πέρυσι με εντατικούς ρυθμούς συνεχή «χτυπήματα» κατά της πειρατείας και με την συνδρομή τους, έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις και έχει τεθεί φραγή σε παράνομους αναμεταδότες.
Από την πλευρά του, ο Όμιλος ΟΤΕ είχε αναθέσει ακόμα και μελέτη, ώστε να διερευνήσει εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησής του στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης, με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας της.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η πειρατεία στην Ελλάδα εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς. Σήμερα, εκτιμάται ότι οι πειρατικές πλατφόρμες στη χώρα (παράνομα κανάλια, streaming μέσω παράνομων συσκευών ή/και μέσω διαδικτύου) έναντι συνδρομής, αριθμούν από 600.000 έως 800.000 συνδρομητές.
- Κατά συνέπεια, οι ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες που επενδύουν εκατομμύρια για την απόκτηση εθνικών και διεθνών δικαιωμάτων, να μην καταφέρνουν να ανακτήσουν το κόστος τους, με τη συνολική απώλεια εσόδων τους να ανέρχεται τουλάχιστον στα 125 εκ. ευρώ ετησίως.
Η συνθήκη αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επενδύσεων σε νέο περιεχόμενο. Η πειρατεία επιφέρει, επίσης, μείωση των εσόδων και για το ελληνικό κράτος, με τις ετήσιες απώλειες να υπολογίζονται στα 75 εκατ. ευρώ.
Ένα ακόμα πάγιο αίτημα των Ελλήνων παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης είναι η κατάργηση του φόρου συνδρομητικής τηλεόρασης. Χαρακτηρίζουν ως άδικο το μέτρο καθώς, όπως επισημαίνουν, στρεβλώνει την ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης, αφού φέρνει σε μειονεκτική θέση τις ελληνικές πλατφόρμες έναντι των διεθνών streamers.
Η κατάργησή του σε συνδυασμό με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να περάσει για την πειρατεία θα δώσει επιπλέον κίνητρο στους Έλληνες καταναλωτές να προτιμήσουν τη νόμιμη οδό για τη θέαση αθλητικού -και όχι μόνο- περιεχομένου.
Με πληροφορίες από euro2day.gr