Μπάιντεν/Τραγική εικόνα σε νέα δημοσκόπηση: 65% Δημοκρατικών ζητούν την απόσυρσή του

 Μπάιντεν/Τραγική εικόνα σε νέα δημοσκόπηση: 65% Δημοκρατικών ζητούν την απόσυρσή του

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών λένε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα και να αφήσει το κόμμα του να προτείνει διαφορετικό υποψήφιο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, διαψεύδοντας δραστικά τον ισχυρισμό του μετά το ντιμπέιτ ότι οι «μέσοι Δημοκρατικοί» είναι ακόμα μαζί του, ακόμη και αν κάποια «μεγάλα ονόματα» στρέφονται εναντίον του.

Η νέα έρευνα του Κέντρου Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων AP-NORC, που διεξήχθη καθώς ο Μπάιντεν επιχειρεί να σώσει την υποψηφιότητά του δύο εβδομάδες μετά το φιάσκο του ντιμπέιτ, διαπίστωσε επίσης ότι μόνο περίπου 3 στους 10 Δημοκρατικούς είναι εξαιρετικά ή πολύ σίγουροι ότι έχει τη διανοητική ικανότητα να υπηρετήσει αποτελεσματικά ως πρόεδρος, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο από το 40% σε δημοσκόπηση του AP-NORC τον Φεβρουάριο.

Τα ευρήματα της έρευνας υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο 81χρονος πρόεδρος καθώς προσπαθεί να προσπεράσει τις εκκλήσεις από το κόμμα του να εγκαταλείψει την κούρσα και παράλληλα να πείσει τους Δημοκρατικούς ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κυρίως πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το Σάββατο σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια. Δεν είναι σαφές εάν ο πυροβολισμός επηρέασε τις απόψεις των ανθρώπων για τον Μπάιντεν, αλλά ο μικρός αριθμός των συνεντεύξεων σε δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκαν μετά τον πυροβολισμό δεν παρείχε πρώιμες ενδείξεις ότι οι προοπτικές του βελτιώθηκαν.

Σχετικά Άρθρα