Πάτρα/Φωτιά στο εργοστάσιο: Κατέρρευσε η στέγη –Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις (vid)

 Πάτρα/Φωτιά στο εργοστάσιο: Κατέρρευσε η στέγη –Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις (vid)

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Γομοστό, έξω από την Πάτρα και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στους χώρους του εργοστασίου. Νωρίτερα εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 ώστε οι κάτοικοι της περιοχής «να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα», λόγω των πυκνών μαύρων καπνών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει το Tempo24.gr, από την φωτιά κατέρρευσε η στέγη του εργοστασίου.

«Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθεια να μην μπει η φωτιά στο εργοστάσιο»

«Μεγάλη είναι η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος και προσέθεσε: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και δεξαμενές με έλαια».

Επίσης, ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή».

Σχετικά Άρθρα