“Βόμβα” Παναθηναϊκού με Ίνγκασον

 “Βόμβα” Παναθηναϊκού με Ίνγκασον

Ο Σβέριρ Ίνγκασον είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για το κέντρο της άμυνας, με τον 30χρονο έμπειρο στόπερ να προστίθεται στην… καρδιά των μετόπισθεν του «τριφυλλιού».

Κινούμενος με άκρα μυστικότητα, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την τρίτη του μεταγραφή. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν και έφεραν στην Αθήνα τον Σβέριρ Ίνγκασον, γνωστό φυσικά στους Έλληνες φιλάθλους απ’ την άκρως πετυχημένη παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Ο Ισλανδός στα 30 του χρόνια θα αποκτηθεί απ’ την Μίντιλαντ στην οποία αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν.

Η περίπτωση του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού δεν προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Στο «τριφύλλι» τον έχουν ξεχωρίσει και είναι μια υπόθεση που «δουλεύουν» αρκετό καιρό. Η πρώτη δύσκολη υποχρέωση ήταν να επιτευχθεί deal με τη Μίντιλαντ, κάτι που συνέβη. Πρόκειται άλλωστε για αγορά των δικαιωμάτων του απ’ τους Δανούς.

Μόλις επιτεύχθηκε η συμφωνία, ο Παναθηναϊκός έφερε τον 30χρονο άσο στην Αθήνα, όπως σας αποκάλυψε το SDNA. Πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της μεταγραφής και να ακολουθήσει η ανακοίνωσή του.

Ο Ίνγκασον λοιπόν θα προστεθεί στους στόπερ των «πράσινων», ενισχύοντας σημαντικά με την αξία και την εμπειρία του, το κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού». Φυσικά για να προχωρήσει η μεταγραφή, έδωσε την έγκρισή του ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος θεωρεί πως τα στοιχεία του Ισλανδού θα βοηθήσουν σημαντικά.

Το Who is Who

Η καριέρα του Ίνγκασον άρχισε στην Μπρέινταμπλικ της πατρίδας του. Το 2010 έγινε μέλος της πρώτης ομάδας (ήταν στα τμήματα υποδομής) και έμεινε για μια τετραετία εκεί, παίζοντας 60 φορές, σημειώνοντας 5 γκολ και έχοντας 1 ασίστ. Ιανουάριο του 2014 πήρε μεταγραφή στη Νορβηγική, Βίκινγκ, όπου έμεινε ένα χρόνο με 34 συμμετοχές 4 γκολ και 1 ασίστ.

Η Λόκερεν τον πήρε στο Βέλγιο το χειμώνα του 2015 και για δύο σεζόν φόρεσε τη φανέλα της. 70 παιχνίδια (1 γκολ 3 ασίστ) ήταν αρκετά για να τον φέρουν σε καλύτερο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Εκεί υπέγραψε στη Γρανάδα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ. Μισή σεζόν παρέμεινε εκεί (17 ματς, 1 γκολ) και το καλοκαίρι του 2017 η Ροστόφ πλήρωσε 2 εκατ. για να τον πάρει στη Ρωσία. Για 1,5 χρόνο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με 49 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο ΠΑΟΚ ξεχώρισε τον καταξιωμένο πλέον στόπερ και πλήρωσε 4 εκατ. για να τον φέρει στην Ελλάδα. Λίγους μήνες πριν το τρίτο πρωτάθλημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με προπονητή τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Έκανε 6 εμφανίσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, κυρίως στο κύπελλο. Το οποίο και κατέκτησε με την τότε ομάδα του.

Το 2019-20 σταθεροποίησε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα κι άρχισε να γίνεται πολύτιμος για τον «Δικέφαλο». 34 ματς με 4 γκολ και 1 ασίστ οι αριθμοί του στην πρώτη γεμάτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ. Το 2020-21 ήρθε πλέον η αναγνώριση, καθώς έγινε απ’ τους στυλοβάτες της ομάδας συνολικά. 39 παιχνίδια, σκόραρε 6 φορές και είχε 2 ασίστ. Το Μάιο του 2021 τραυματίστηκε στο γόνατο και έμεινε αρκετό καιρό εκτός, επιστρέφοντας προς το τέλος της χρονιάς.

Η επιστροφή του ήταν ομαλή, «έγραψε» 36 παιχνίδια με 3 γκολ και 1 ασίστ. Για όλους πλέον ήταν ο κορυφαίος αμυντικός στην Ελλάδα. Το 2022-23 ήταν η τελευταία του σεζόν στη χώρα μας όταν και έπαιξε σε 36 ματς σημειώνοντας 3 γκολ.

Ενώ το 2022 είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ (με διάρκεια ως το 2025) έχοντας πολύ καλές απολαβές, το… πρέσινγκ της Μίντιλαντ αρχές του καλοκαιριού του 2023 ήταν μεγάλο. Οι «λύκοι» ήθελαν να αντικαταστήσουν τον αρχηγό τους (Σβιατσένκο) και έτσι έδιναν εξαιρετικό συμβόλαιο στον Ισλανδό. Ο παίκτης ζήτησε απ’ τον «Δικέφαλο» να τον αφήσει να πάει στους Δανούς και τελικά η μεταγραφή «έκλεισε» στα 4 εκατ. ευρώ.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Ίνγκασον είχε 30 παιχνίδια με 2 γκολ και 2 ασίστ. Με την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας τώρα, έχει συνολικά 51 συμμετοχές και 3 γκολ. Αποκορύφωμα η παρουσία του στο Euro 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα