ΣΥΡΙΖΑ για ΛΑΡΚΟ: “Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε την πλήρη ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου”

 ΣΥΡΙΖΑ για ΛΑΡΚΟ: “Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε την πλήρη ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου”

Στην επανεκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας στη χώρα αναφέρεται με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η απουσία σχεδίου διάσωσης της ΛΑΡΚΟ είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παράλληλα στέκεται στην ευθεία παραδοχή έλλειψης σχεδίου διάσωσης της ΛΑΡΚΟ από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, δείχνουν την ανικανότητα και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αποκάλυψε η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων, το περασμένο Σάββατο ο Χρήστος Σταϊκούρας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους εργαζόμενους, απαντώντας στις αιτιάσεις συζύγων εργαζόμενων του εργοστασίου, για αργομισθία: «Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τη ΛΑΡΚΟ. Είναι η ίδια που τον Φεβρουάριο του 2020 υποσχόταν, με σχετικό νόμο που κατέθεσε, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Και τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος κατάγεται και εκλέγεται από τον νομό Φθιώτιδας όπου εδρεύει η ΛΑΡΚΟ, παραδέχτηκε την πλήρη ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Η αθλιότητα αυτή πρέπει να λάβει τέλος. Η χώρα έχει ανάγκη την επανεκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας. Και εκατοντάδες οικογένειες έχουν ανάγκη προστασίας της δουλειάς και του μέλλοντός τους.

Σχετικά Άρθρα