Ο Κασσελάκης σφραγίζει τη συρρίκνωση “ΑΥΓΗΣ” και “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” και επιμένει στην επίθεση κατά Τσίπρα

 Ο Κασσελάκης σφραγίζει τη συρρίκνωση “ΑΥΓΗΣ” και “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” και επιμένει στην επίθεση κατά Τσίπρα

Κρίσιμες αποφάσεις για την οργανωτική διάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά μέσα ενημέρωσης αυτή που ξεκίνησε καθώς συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα ασχοληθεί πιο πολύ με τη μοίρα της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ” και του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκκινο”.  Παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος επιμένει στην τακτική των αιχμών σε όσους αμφισβητούν τις επιλογές του με υπονοούμενα για τον Αλέξη Τσίπρα… προκειμένου να του φορτώσει όλα τα πολιτικά και οικονομικά δεινά που διέρχεται ο ίδιος και το κόμμα του.

Η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αυτό της συνεχούς κλιμάκωσης των εντάσεων. Η πλευρά Κασσελάκη προχωρά σε επιλογές με στόχο μιας νέας οργανωτικής δομής που θα δίνει πλήρη κυριαρχία στον πρόεδρο του κόμματος. Στην “αντιπολίτευση” υπάρχει ένα ισχυρό «μπλόκ» στελεχών που αντιτίθενται στις επιλογές Κασσελάκη με σοβαρά επιχειρήματα. .

Την Τρίτη λοιπόν θα συνεδριάσει η ΠΓ για τα οικονομικά του κόμματος και νωρίτερα θα πρέπει να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να δηλώνει ότι θα απαιτηθούν «επώδυνες» και «δύσκολες» αποφάσεις. Όμως ήδη φαίνεται να έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις, αφού χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» φαίνεται να «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων με εργαζόμενους να έχουν ήδη αποχωρήσει, υπό την πίεση μιας πιθανής απόλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μονομερείς αυτές πρακτικές έχουν εξοργίσει μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αναμένεται να θέσουν με ένταση το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως και συνολικά το θέμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Παράλληλα κατά την πάγια τακτική του απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, ο κ. Κασσελάκης είτε αποδίδει στον προκάτοχό του ευθέως τις ευθύνες για την κακοδαιμονία στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τον προκαλεί εμμέσως να δηλώσει απόλυτη πίστη στον διάδοχό του. 

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία του συνέντευξη όπου ερωτώμενος για τις αναφορές του σε «μαύρα λεφτά» σημειώνει πως «έχω ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα δεν αφορούσαν στο δικό μας κόμμα». Προσθέτει όμως πως «σε ό,τι με αφορά, μπορώ να μιλήσω για την περίοδο που είμαι πρόεδρος του κόμματος και να διαβεβαιώσω ότι όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ, καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου».

Παράλληλα αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη μέγιστη δυνατή ενότητα και ομοψυχία, για να είμαστε αποτελεσματικοί στον αγώνα για την ανατροπή της Δεξιάς και σε αυτή την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή ενότητα προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα, ως ιστορικός ηγέτης του χώρου».

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο ανώνυμοι και επώνυμοι που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, βάλουν συνεχώς εναντίον της περιόδου της προεδρίας του πρώην πρωθυπουργού. Με αναφορές που στην πιο «light» εκδοχή μιλούν για «ατολμία» του Αλέξη Τσίπρα να κάνει αλλαγές στο κόμμα, φτάνοντας ως το σημείο να μιλούν για εναγκαλισμό με συμφέροντα που προωθούν την συζήτηση περί κεντρο-αριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε πρόταση που κατατέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να υπάρξει κατηγορηματική δήλωση για τα ζητήματα που αφορούν θέματα διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι αυτή προτάθηκε με κείμενο από 8 μέλη του οργάνου. Πιο επιθετική ρητορική καταγράφεται από τον Στέφανο Κασσελάκη προς τα 87 στελέχη του κόμματος που έχουν υπογράψει το κείμενο που αμφισβητεί βασικές επιλογές της Κουμουνδούρου, όπως οι οργανωτικές αλλαγές, τα ζητήματα που αφορούν την κεντροαριστερά και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αναφέρει ότι οι πολιτικές διαφωνίες συζητούνται με πολιτισμένο τρόπο, σημειώνει ότι αυτές «πρέπει να έχουν πολιτική βάση κι όχι να στηρίζονται σε ιδιοτέλειες και απωθημένα».

Σχετικά Άρθρα