“Λευτεριά στην Παλαιστίνη”: Αντιπολεμική διαδήλωση και συνθήματα στο θέατρο Επιδαύρου (vid)

 “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”: Αντιπολεμική διαδήλωση και συνθήματα στο θέατρο Επιδαύρου (vid)

Η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε μία μοναδική απόδοση του Θεόδωρου Τερζόπουλου συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου, ο οποίος βρέθηκε στο ανοιχτό Θέατρο Επιδαύρου παρά τον καύσωνα και χειροκρότησε θερμά ηθοποιούς και συντελεστές.

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης έκανε μία συγκλονιστική ανάγνωση της τριλογίας του Αισχύλου, μία ανάγνωση που είχε βαθιά ανθρωποκεντρική και πολιτική χροιά, γι΄αυτό και το φινάλε της παράστασης εξελίχθηκε σε αντιπολεμική διαδήλωση για το λαό της Παλαιστίνης.

Στις Ευμενιδες περιγράφεται η μετάβαση από τον θεοκρατικό κόσμο, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο δικαστικό του σύστημα. Η Θεά Αθηνά συστήνει τον Άρειο Πάγο και εκεί πια η κοσμική δικαιοσύνη παίρνει τη σκυτάλη από τους Θεούς

Μετά το τέλος της παράστασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το κοινό άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το σύνθημα «Λευτεριά την Παλαιστίνη». Στο άνω διάζωμα ανοίχθηκε μία τεράστια Παλαιστινιακή σημαία και παντού ηχούσε το αντιπολεμικό αυτό μήνυμα. 

Πολλοί από τους ηθοποιούς της παράστασης, ενώ είχε ολοκληρωθεί η υπόκλιση, ξαναβγήκαν στη σκηνή χειροκροτώντας και συμμετέχοντας στην ειρηνική αυτή αντιπολεμική εκδήλωση.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα