Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του δράστη- Πυροβόλησε από τα 135 μέτρα

 Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του δράστη- Πυροβόλησε από τα 135 μέτρα

«Παγωμένος» παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ πυροβόλησε ενώ μιλούσε στην Πενσιλβάνια ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρους ενώ σε έρευνα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν εκρηκτικά. Σύμφωνα με την Washington Post, το όχημα του 20χρονου βρέθηκε αφού πυροβολήθηκε από τους ελεύθερους σκοπευτές και μέσα είχε εκρηκτικά.

Επίσης, το όπλο με το οποίο αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Τραμπ ήταν δηλωμένο στο όνομα του πατέρα του. 

Ο 20χρονος από το Μπέθελ Παρκ πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο από μια στέγη μόλις 135 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας. 

Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε μαζί του ταυτότητα, οι Αρχές έφτασαν στα στοιχεία του με τη χρήση DNA. 

Ποιος είναι ο δράστης 

Τα πολιτειακά αρχεία των ψηφοφόρων δείχνουν ότι ο Κρουκς ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών. Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα ήταν οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα ψήφιζε.

Ο Κρουκς ζούσε περίπου σε απόσταση μιας ώρας από το σημείο που έγινε η επίθεση στο Μπάτλερ. Όταν ήταν 17 ετών έκανε μία δωρεά 15 δολαρίων στην επιτροπή πολιτικής δράσης ActBlue που συγκεντρώνει χρήματα για πολιτικούς αριστερής απόκλισης, αλλά και Δημοκρατικούς πολιτικούς. 

Ο Τόμας Κρουκς αποφοίτησε το 2022 από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ σύμφωνα με την εφημερίδα Pittsburgh Tribune-Review, ενώ έλαβε βραβείο 500 δολαρίων από την Εθνική Πρωτοβουλία Μαθηματικών και Επιστήμης.

Σχετικά Άρθρα