“Συστάσεις” Κασσελάκη σε Τσίπρα:”Να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του χώρου”

 “Συστάσεις” Κασσελάκη σε Τσίπρα:”Να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του χώρου”

“Όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ καμία μαύρη σακούλα δεν πέρασε και δεν θα περάσει από το κατώφλι της Κουμουνδούρου”, δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην “Real News”, δίνοντας έτσι συνέχεια στη συζήτηση περί “μαύρων ταμείων” που αποτελεί και αιχμή της αντιπαράθεσης με την εσωκομματική αντιπολίτευση και αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη στη νέα συνεδρίαση της Π.Γ όπου οι “8” θα επιμείνουν να τεθεί προς συζήτηση και να εγκριθεί το σχετικό κείμενο.

Κι ενώ κορυφαία στελέχη ζητούν να υπάρξει ηγετική πρωτοβουλία -δηλαδή από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος- για να κλείσει αυτό το επικίνδυνο κεφάλαιο νέας εσωστρέφειας, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν εμφανίζεται διατεθιμένος να σταματήσει να διατυπώνει υπονοούμενα κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Μία τέτοια ενωτική παρέμβαση ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς (σε συνέντευξή του στο Action24), ενώ παρεμβάσεις έκαναν και οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος που ανήκουν στην ομάδα των “8”.

“Να σταματήσει …χθες η συζήτηση για το οικονομικά του κόμματος γιατί πληγώνει την πολιτικη και την κοινωνικη βάση του κόμματος – Ο Τσιπρας παρέλαβε ένα κόμμα με χρέος 8 εκατ. ευρώ και το 2021 παρέδωσε ένα κόμμα χωρίς χρέη και προχωρησε σε εξυγίανση στην Αυγη- Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι από την χθεσινή αναφορά του προέδρου αποσύρθηκε η αναφορά στα μαύρα και περιορίστηκε στις δαπάνες ανάμεσα στις δύο εκλογικές διαδικασίες -Βεβαίως έπρεπε να δαπανήσει χρήματα στις δεύτερες εκλογές για να μην καταρρεύσουμε- Δυστυχώς ενα χρόνο μετά την αποχώρηση Τσίπρα, πάμε χειρότερα- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με καθαρό κούτελο στα οικονομικά δεν υπήρχαν μαύρα πριν το 2023 ουτε τώρα.”, είπαν τα δύο κορυφαία στελέχη.

Την ίδια ώρα, όμως, με τη συνέντευξή του στη “Real News” ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται εκ νέου στα “μαύρα ταμεία” καθώς εμμέσως αλλά σαφώς διαχωρίζει την δική του περίοδο από την 15αετία του προκατόχου του.

Προχωρά, μάλιστα, σε …συστάσεις στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ” προσδοκά να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του χώρου”, αν και σε αποστροφή της συνέντευξης επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχει προκαλέσει με τις τοποθετήσεις του περί “υπονόμευσης” από τον πρώην πρόεδρο, λεγοντας ότι “εχω ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές σε μαύρα ταμείς δεν αφορούν το δικό μας κόμμα”, κάτι, όμως, που έρχεται σε αντίθεση με την παραπάνω δήλωσή του στην ίδια συνέντευξη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που συντηρεί ο κ. Κασσελάκης σχετικά με τα παραπάνω ήταν πως στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αρνήθηκε -ή κατ΄ άλλους απέφυγε και παρέπεμψε στη νέα συνεδρίαση του οργάνου- την έκκληση που απεύθυναν με κείμενό τους 8 μέλη του οργάνου (Ο.Γεροβασίλη, Α.Φλαμπουράρης, Κ.Νοτοπούλου, Θ.Θεοχαρόπουλος, Γ.Ραγκούσης, Κ.Ζαχαριάδης, Ζ.Καρκούλια, Ε.Συμεωνίδου) ώστε να μπει οριστικό τέλος στην φημολογία περί «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να πρότειναν ένα σχέδιο στην ανακοίνωση της Π.Γ. που να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ούτε σήμερα, ούτε ουδέποτε στο παρελθόν, τέτοιο ζήτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σχετικό αίτημα έμεινε αναπάντητο, όμως αναμένεται να τεθεί ξανά στη συνεδρίαση του οργάνου την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, καλεί το ΠΑΣΟΚ στην οικοδόμηση κοινοβουλευτικών μέτρων εμπσιτοσύνης με κοινές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Σχετικά Άρθρα