Στο τραπέζι σενάριο παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις

 Στο τραπέζι σενάριο παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις

Ο χρόνος πιέζει φορολογούμενους, λογιστές αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία βλέπει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να λήγει σε 13 ημέρες και σχεδόν 1,9 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και πάνω από τις μισές δηλώσεις των επιχειρήσεων να μην έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Λογιστές, φορείς της αγοράς και επιμελητήρια πιέζουν για παράταση της προθεσμίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων και των λογιστών οι οποίοι επιμένουν σε προβλήματα, λάθη και παραλείψεις που καθυστερούν την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με το insider.gr.

Αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δημοσίως δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος παράτασης επισημαίνοντας τους υψηλούς ρυθμούς υποβολής των δηλώσεων, το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οπότε θα υπάρχει σαφής εικόνα για την ανταπόκριση των φορολογούμενων. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου με ταυτόχρονη καταβολή δύο δόσεων του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό.

Σχετικά Άρθρα