Αποστάσεις και διευκρινίσεις Παππά για την Attica Bank/ “Είμαστε υπέρ του 5ου τραπεζικού πυλώνα” (vid)

 Αποστάσεις και διευκρινίσεις Παππά για την Attica Bank/ “Είμαστε υπέρ του 5ου τραπεζικού πυλώνα” (vid)

Ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παππάς, διευκρίνισε σήμερα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα.

“Τα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη βασίζονται στα δημοσιεύματα, προφανώς θέλουμε να δούμε και τη συμφωνία και τις λεπτομέρειες της. Και σας βεβαιώ ότι η δική μας θέση θα διατυωπωθεί με βασικό κριτήριο το εξής: εμείς θέλουμε πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, θέλουμε πλουραλισμό, απολύτως θέλουμε, έγινε διευκρίνηση στην δεύτερη ανάρτηση του κ. Κασσελάκη επειδή βγήκε ένα non paper από την κυβέρνηση. Δεύτερον, θέλουμε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου, τρίτον θέλουμε έναν τραπεζικό πυλώνα που να γιατρεύει την βασική ασθένεια του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Ποιά είναι αυτή; … Θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα του Δημοσίου, με βάση τα δημοσιεύματα εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, εδώ θα είμαστε να τα δούμε. Χτυπάμε, απλώς, ένα καμπανάκι. Επαναλαμβάνω, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ενδεχομένως το πιο συγκεντρωτικό στην Ευρώπη, έχει ανάγκη πλουραλισμού, έχει φαινόμενα καρτελοποίησης”, είπε στην εκπομπή των Νίκου Υποφάντη και Ντόρας Κουτροκόη στο Action24.

Ο κ. Παππάς ουσιαστικά εξέθεσε πολιτικά τον πρόεδρο του κόμματος καθώς αποκάλυψε ότι οι επίμονες αναρτήσεις του βασίστηκαν σε… δημοσιεύματα (η συμφωνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή) και ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα δημοσιοποιηθεί όταν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειές της. Ως εκ τούτου εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε άκρως επιθετικά για μία συμφωνία που δεν γνώριζε, εκκινούμενος από …δημοσιεύματα και δεν εκφράζει τη θέση του κόμματος, η οποία δεν έχει ακόμα εκφραστεί!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως με δηλώσεις του στο Talk Radio ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές για το παρελθόν της Τράπεζας Αττικής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Ν.Δ την αποκαλούσε “ΣΥΡΙΖΑ bank” και παρέπεμψε σε εκείνους που χειρίστηκαν τότε το θέμα, κάτι που αποτελεί έμμεση αιχμή για πρώην υπουργούς και κορυφαία στελέχη που σήμερα είναι στην ηγετική ομάδα αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα τόνισε:

“Για την υπόθεση της Attica Bank είπε, τώρα αναφερόμαστε στον πλούτο του Ελληνικού λαού, πρέπει να τον προστατεύσουμε. Τώρα είναι καλό να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδρες και προκαταλήψεις. Όλα όσα έγιναν επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί και οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως πρόεδρος. Εμείς επιτελούμε το έργο μας με ευλάβεια για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα χρήματα του Ελληνικού λαού.”

Ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να πείσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε διευκρινίσεις με την δεύτερη ανάρτησή του υπέρ του πεμπτου τραπεζικού πυλώνα, αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει.

Τουναντίον, ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε πέντε συνεχόμενες αναρτήσεις εντός περίπου 36 ωρών για το θέμα της συμφωνίας μεταξύ της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας εγείροντας ερωτηματικά ακόμα και σε συνεργάτες του που δεν είχαν ενημερωθεί και αιφνιδιάστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Παππάς, αν και τομεάρχης Οικονομίας, δεν έκανε καμία σχετική δήλωση μέχρι σήμερα το πρωί που εμφανίστηκε στο Action24.

Ωστόσο λίγο αργότερα σε νέα ανάρτηση έδωσε διευκρινίσεις ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Στέφανο Κασσεάκης αναφέροντας:

Σχετικά Άρθρα