Δούκας: Αν εκλεγώ πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, θα παραμείνω και δήμαρχος όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο

 Δούκας: Αν εκλεγώ πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, θα παραμείνω και δήμαρχος όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο

«Ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα» για την υποψηφιότητα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε τηλεοπτική εκπομπή. Αναφορικά με το πώς θα καταφέρει να συνδυάσει να είναι ταυτόχρονα και δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που εκείνος εκλεγεί, απάντησε: «Λέω ότι η πόλη πρέπει να αποφασίζει και πώς να κινείται».

Στο πλαίσιο αυτό, «θα παραμείνω και δήμαρχος, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Για το εάν τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να συνδυαστούν με τα εθνικά, απάντησε: «Είναι θέματα συμπληρωματικά. Γιατί οι μάχες είναι και τοπικές και εθνικές». Όπως πρόσθεσε: «Οφείλει ο δήμαρχος Αθηναίων να τα λέει αυτά και έχω την αίσθηση ότι πολλοί θέλουν να μην τα λέω».

Ακόμη, μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας έδωσε το σύνθημα «να δημιουργήσει ο Δήμος συνθήκες αποκέντρωσης. Και είναι μια ατζέντα που οφείλει ο Δήμος να τη διεκδικήσει».

Για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ: «Είμαι κοντά με όσους συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα αξιακό, υπέρ δωρεάν παιδείας και υγείας, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».

Σχετικά Άρθρα