Χαρίτσης για Ύδρα: Γιατί άφησαν οι αρχές τους ολιγάρχες να φύγουν ανενόχλητοι από τη χώρα;

 Χαρίτσης για Ύδρα: Γιατί άφησαν οι αρχές τους ολιγάρχες να φύγουν ανενόχλητοι από τη χώρα;

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης έφερε στην βουλή την πυρκαγιά στην Ύδρα που κατέκαψε 300 στρέμματα δάσους το βράδυ της 21/6 από κροτίδες στην περιοχή όπου βρισκόταν μόνο η θαλαμηγός που είχε μισθώσει ολιγάρχης από το Καζακστάν. «Η ευθύνη είναι και πολιτική. Να μην σκεφτεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι θα την σβήσει κρυβοντας την πίσω από τις υπηρεσιακές ευθύνες και παραλείψεις» ανέφερε σχετικά.

«Κανείς δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό, καμία έρευνα δεν έγινε στο σκάφος, η έρευνα στην παραλία πραγματοποιήθηκε πέντε(!) ημέρες μετά.

Ο επιχειρηματίες και οι καλεσμένοι του την αμέσως επόμενη ημέρα έφυγαν με ιδιωτική πτήση για την χώρα τους ανενόχλητοι έχοντας δώσει προφορικές καταθέσεις.”στο πόδι” και τελικά συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος, ακόμα και… ο καμαρότος με τον μάγειρα.

Μια υπόθεση που αναδεικνύει αδιανόητα λάθη και παραλείψεις από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, με κρίσιμα ερωτήματα να ανακύπτουν όσο αποκαλύπτονται πτυχές της υπόθεσης.

Με κυριότερο: Γιατί άφησαν οι αρμόδιες αρχές τους ολιγάρχες που μίσθωσαν την θαλαμηγό και αποδεδειγμένα βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά να φύγουν ανενόχλητοι αφενός από την Ύδρα, αφετέρου από την χώρα;

Ο υφυπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς απάντησε διαβάζοντας το υπηρεσιακό σημείωμα που αφορούσε την επιχείρηση πυρόσβεσης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σα να μην υπήρξε ποτέ η θαλαμηγός. Σα να ξεκίνησε μια πυρκαγιά μόνη της.

Ακόμα και στην δευτερολογία του επικαλέστηκε την διαδικασία της δικαιοσύνης που είναι σε εξέλιξη, επιμένοντας να μην απαντά σε τίποτα. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι θα επιβληθούν οι ύψιστες ποινές όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί.

Μιλάει προφανώς για τις ευθύνες των στελεχών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Άλλωστε εαν το πόρισμα της εισαγγελίας επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες και καταλήξει στην ευθύνη των επιβαινόντων στην θαλαμηγό, αυτοί ήδη σχεδιάζουν από το Καζακστάν τις επόμενες διακοπές τους κάπου αλλού στη Μεσόγειο.

Ο κύριος Τουρνάς παρέλειψε- δεν πιστεύουμε ότι δεν γνώριζε- πως ήδη έχει βγεί το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και είναι κόλαφος. Για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και για στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας προκύπτουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράλειψη καθήκοντος .

Από τις-μη- απαντήσεις του υφυπουργού γίνεται σαφές γιατί ο κύριος Κικίλιας επέλεξε ο ίδιος να κρυφτεί. Ο ίδιος που λίγο καιρό πριν έκανε σόου πηγαίνοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να της ζητησει να εφαρμόσει τον νόμο για τους εμπρηστές! Ο κύριος Κικίλιας προστάτεψε τον εαυτό του. Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές προστατεύουν τους ολιγάρχες.

Η ευθύνη είναι και πολιτική. Να μην σκεφτεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι θα την σβήσει κρυβοντας την πίσω από τις υπηρεσιακές ευθύνες και παραλείψεις.

Αυτούς που ήρθαν στην Ελλάδα, διασκέδασαν, προκάλεσαν μια πυρκαγιά που έκαψε 300 στρέμματα δάσους και επέστρεψαν με ιδιωτικό τζετ στο σπίτι τους. Ελλάδα 2.0 ή Ελλάδα όπως Λατινική Αμερική του ’50;»

Σχετικά Άρθρα