Αποκάλυψη NYT για Μπάιντεν: Χορηγοί παγώνουν δωρεές 90 εκατ. δολαρίων για όσο παραμένει υποψήφιος

 Αποκάλυψη NYT για Μπάιντεν: Χορηγοί παγώνουν δωρεές 90 εκατ. δολαρίων για όσο παραμένει υποψήφιος

Το πάγωμα των μετρητών αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, όπως διαφαίνεται μετά την γνωστοποίηση ότι ορισμένοι μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών έχουν δηλώσει στον μεγαλύτερο υπέρ του Μπάιντεν χορηγό-fund, το Super PAC – Future Forward, ότι περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια σε δεσμευμένες δωρεές είναι τώρα «σε αναμονή», αν ο πρόεδρος Μπάιντεν παραμείνει στην κορυφή του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν ενημερωθεί για αυτές τις συζητήσεις, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα New York Times.

Οι «παγωμένες» συνεισφορές έρχονται μάλλον εκβιαστικά, καθώς ο ίδιος ήλπιζε να γυρίσει σελίδα σε μια κρίση πολλών εβδομάδων στο κόμμα του, μετά από μια σχεδόν πολύωρη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης. Η εμφάνιση αυτή – στην οποία έκανε μερικές γκάφες αλλά έδειξε επίσης ότι κατέχει την εξωτερική πολιτική – δεν φάνηκε αμέσως να επιδεινώνει τους φόβους των Δημοκρατικών σχετικά με τη βιωσιμότητά του, αλλά επίσης δεν κατέστειλε τις εκκλήσεις να αποχωρήσει. Αφού τελείωσε την ομιλία του, τρία ακόμη μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων προστέθηκαν στις τάξεις των εκλεγμένων Δημοκρατικών που καλούσαν τον κ. Μπάιντεν να τερματίσει την εκστρατεία του.

Ο Μπάιντεν την Παρασκευή κατευθύνεται στο Ντιτρόιτ, στην κρίσιμη πολιτεία «μάχης» του Μίσιγκαν, όπου θα επικεντρώσει τις επιθέσεις στο Σχέδιο 2025, ένα σχέδιο συντηρητικών πολιτικών προτάσεων, που δημιουργήθηκε από τους συμμάχους του Ντόναλντ Τραμπ, για μια μελλοντική ρεπουμπλικανική κυβέρνηση. Ο Μπάιντεν θα συνοδεύεται στο Μίσιγκαν από τον υποδιοικητή Γκάρλιν Γκίλχριστ και πολλά μέλη του Κογκρέσου των Δημοκρατικών. Μετά την προεκλογική του στάση στο Ντιτρόιτ, θα μεταβεί στο παραθαλάσσιο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντελ.

Ένας από τους βασικούς συμμάχους του, ο βουλευτής Τζέιμς Κλάιμπερν, δήλωσε την Παρασκευή ότι το κόμμα θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει για το αν ο πρόεδρος είναι ικανός να θέσει υποψηφιότητα και να σεβαστεί την απόφασή του να παραμείνει στην προεκλογική κούρσα. Εάν όμως αποχωρήσει, είπε ο Κλάιμπερν, που είναι Δημοκρατικός της Νότιας Καρολίνας, θα υποστήριζε «οπωσδήποτε» την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα