Φωτιές: Τραγωδία στη Μυτιλήνη- Aπανθρακώθηκε 82χρονος σε αυτοκίνητο- Κόρινθος: Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά

 Φωτιές: Τραγωδία στη Μυτιλήνη- Aπανθρακώθηκε 82χρονος σε αυτοκίνητο- Κόρινθος: Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά

Φωτιά μαίνεται στη Λέσβο στην περιοχή Πολίχνιτος και σύμφωνα με την πυροσβεστική βρέθηκε απανθρακωμένος άνθρωπος σε ένα αυτοκίνητο. Πιθανολογείται μάλιστα ότι η φωτιά ξεκίνησε από το ΙΧ που τυλίχθηκε από άγνωστη αιτία στις φλόγες.

Ένας 82χρονος μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από τη Νυφίδα είναι ο νεκρός που εντοπίσθηκε σήμερα στην περιοχή της Νυφίδας Πολιχνίτου όπου προκλήθηκε το μεσημέρι φωτιά σε αγροτική περιοχή. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε αναχωρήσει το πρωί από το σπίτι του με το αυτοκίνητό του και κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε δύσβατο σημείο με πέτρες. Εκτιμάται ότι δεν μπόρεσε για κάποιο λόγο να βγει από το όχημα όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες .

Η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στην θέση Τραπεριά ξέσπασε σε περιοχή που είναι κοντά σε δάσος και επί τόπου έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή από εθελοντές.

Καίγεται δάσος στη Στιμάγκα Κορινθίας – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου για φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στην Στιμάγκα Κορινθίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία είναι κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.40 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα κι από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά κοντά στη Νίκαια Λάρισας – Καίει σε καλαμιές

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) κοντά στη Νίκαια Λάρισας, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το larissanet, η πυρκαγιά καίει σε έκταση με σιτοκαλαμιές. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μηχανήματα έργου.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα.

Φωτιά στο Διδυμότειχο

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες ενώ η Πυροσβεστική εξηγεί πως δεν εμπνέεται ανησυχία για εξάπλωση της, παράλληλα δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Καίγονται ξερά χόρτα στο Βαρθολομιό- Φόβοι μην επεκταθεί η φωτιά

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στο δάσος Θινών, στην περιοχή του Βαρθολομιού.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν για την κατάσβεσή της αυτή την στιγμή επίγειες δυνάμεις από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αμαλιάδας και Λεχαινών, οι οποίες ενισχύονται, όσο περνά η ώρα.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, προκειμένου να μην εξαπλωθεί, καθώς πρόκειται για μια «πλούσια» δασική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News καίγονται ξερά χόρτα.

Σχετικά Άρθρα