Κόλαση φωτιάς στη Κορινθία: Πλησιάζει ένα χωριό, μήνυμα 112 – “Δεν έχουμε νερό” (εικόνες, vid)

 Κόλαση φωτιάς στη Κορινθία: Πλησιάζει ένα χωριό, μήνυμα 112 – “Δεν έχουμε νερό”  (εικόνες, vid)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξεκίνησε από την Στιμάγκα Δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κόρινθο και σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αυτή την ώρα πλησιάζει το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας. Επίσης ήχησε και το 112 καλώντας κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους.

Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες από δήμο και την Περιφέρεια.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Δεν έχουμε νερό, λέει ο δήμαρχος Βέλου

Όπως είπε στο MEGA ο δήμαρχος Βέλου, υπάρχει πρόβλημα με το νερό στην περιοχή. Ο ίδιος είπε ότι στα χωριά κουβαλούν νερά με τις υδροφόρες γιατί δεν έχουν νερό.

«Γλιτώσαμε τελευταία στιγμή με τις υδροφόρες. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια με τους εθελοντές» είπε.

«Πρωτοφανές να έχουμε τόσα αεροπλάνα αλλά η φωτιά ακόμα ξεφεύγει», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Βέλου.

korinthia__1_
korinthia__3_
korinthia__2_
fotia-korinthia2
fotia-korinthia1
fotia-korinthia
korinthia__2__2
korinthia__3__2
korinthia__4_
korinthia__1__2

Σχετικά Άρθρα