Δολοφονία τοπογράφου: Δύο επιχειρηματίες της Μυκόνου στο στόχαστρο για τον ηθικό αυτουργό

 Δολοφονία τοπογράφου: Δύο επιχειρηματίες της Μυκόνου στο στόχαστρο για τον ηθικό αυτουργό

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό. Εκτελεστής φέρεται να είναι ένας 44χρονος, οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07), μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Τα σενάρια για το ποιος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός ποικίλουν, αλλά μέχρι στιγμής «φωτογραφίζονται» δύο επιχειρηματίες της Μυκόνου, με τον οποίο ο Στάθης φέρεται να είχε δοσοληψίες. Ένας εξ αυτών, είναι εργολάβος και σύμφωνα με πληροφορίες συνεργαζόντουσαν.

Ο εργολάβος, που μίλησε στο MEGA, δήλωσε πως είναι αθώος, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται και για την ζωή του.

«Δραστηριοποιούμαι στη Μύκονο πάνω από 25 χρόνια. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας όλοι. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Εγώ όμως είμαι εδώ, δεν κρύβομαι. Αν είχα κάνει θα με έβρισκες εσύ εδώ; Για την υπόθεση της δολοφονίας βρέθηκα στο στόχαστρο χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον μου. Βρέθηκα κατηγορούμενος πριν ακόμη συλληφθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός», είπε αρχικά για να συμπληρώσει.

«Τόσα χρόνια φήμες και κουτσομπολιά, όμως εγώ είμαι εδώ από μικρό παιδί, δουλεύω εδώ, ζω εδώ και είμαι ο καλύτερος στην δουλειά μου. Γνώριζα το θύμα της δολοφονικής επίθεσης. Το γνώριζα και το εκτιμούσα πολύ. Ήταν άνθρωπος ήσυχος και πολύ έξυπνος, γι’ αυτό και ήταν μοναδικός σε αυτό που έκανε».

«Με έσυρε δύο φορές στα δικαστήρια»

Αναφορικά με τον δεύτερο πρόσωπο που σκιαγραφείται ως ηθικός αυτουργός, ο εργολάβος είπε ότι, «αυτό το πρόσωπο εμένα με έσυρε κατηγορούμενο δυο φορές στα δικαστήρια και δεν εμφανίστηκε ποτέ, ούτε αυτός, ούτε ο δικηγόρος του. Με ληστέψανε και ο άνθρωπος αυτός είπε ότι σχεδίασα μόνος μου τη ληστεία που έγινε εναντίον μου. Τον γνωρίζω πολύ καλά και πρόβλημα δεν έχω μόνο εγώ, έχουν κι άλλοι εδώ στη Μύκονο».

«Τα συμβόλαια θανάτου δεν έχουν τελειώσει»

«Αυτό που συνέβη με τη δολοφονία του τοπογράφου δείχνει ότι τα συμβόλαια θανάτου εδώ στη Μύκονο δεν έχουν τελειώσει. Ανησυχώ για την ζωή μου, αλλά είμαι εδώ. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Η δολοφονία που έγινε πιστεύω ότι ανοίγει έναν νέο κύκλο αίματος. Μπορεί ο επόμενος να είμαι εγώ. Έχω παιδιά και προσπαθώ να τα κάνω δυνατά και ανεξάρτητα. Αυτά διαβάζουν όσα λένε για μένα και μου λένε, “ρε μπαμπά πώς τα λένε για σένα αυτά;”», συμπλήρωσε ο εργολάβος στο MEGA.

«Ξέρεις κάτι, εμένα όλη αυτή η υπόθεση, μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Όχι μεγάλο, αλλά μου έχει δημιουργήσει. Στο παρελθόν είπαν ότι εγώ έβαλα τους ληστές που μπήκαν στο γραφείο μου να ξυλοκοπήσουν τον φερόμενο ηθικό αυτουργό. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά. Δυο δικαστήρια για την υπόθεση, δεν εμφανίστηκε σε κανένα. Μου θόλωσαν κάπως την εικόνα. Εμένα όμως με ψάχνουν γιατί στη δουλειά μου είμαι ο καλύτερος», κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα