Συνέντευξη τύπου Μπάιντεν-Διενεργούνται κρυφές δημοσκοπήσεις για την Καμάλα Χάρις

 Συνέντευξη τύπου Μπάιντεν-Διενεργούνται κρυφές δημοσκοπήσεις για την Καμάλα Χάρις

Τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητας της Καμάλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ αξιολογεί στο παρασκήνιο το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, διενεργώντας κρυφές δημοσκοπήσεις για να μετρήσει τη δύναμη της αντιπροέδρου, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Τζο Μπάιντεν θα παραχωρήσει απόψε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου έπειτα από οκτώ μήνες. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 01:30 ώρα Ελλάδος, στο συνεδριακό κέντρο Walter E. Washington Convention Center.

Οι περισσότερες συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Μπάιντεν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 ήταν με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, όταν βρισκόταν είτε στο εξωτερικό είτε σε συνέδριο που φιλοξενούσε παγκόσμιους ηγέτες.

Ο Μπάιντεν συμμετείχε για τελευταία φορά σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα Ιουνίου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το American Presidency Project του U.C. Santa Barbara, ο Μπάιντεν έχει δώσει 14 σόλο συνεντεύξεις Τύπου ως πρόεδρος πριν από σήμερα, αλλά μόνο τέσσερις μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Την ώρα που βοηθοί και σύμβουλοι του Μπάιντεν εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να τον πείσουν να εγκαταλείψει την κούρσα, αυτή την εβδομάδα διεξήχθη έρευνα, η οποία ανατέθηκε για ανάλυση στην ομάδα που τρέχει την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν. Είναι η πρώτη μετά το ντιμπέιτ που συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου επιδιώκουν να «μετρήσουν» την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, το οποίο επιβεβαιώνει και το NBC.

Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί γιατί διεξήχθη η έρευνα ή τι σχεδίαζε να κάνει το επιτελείο Μπάιντεν με τα αποτελέσματα, αλλά όπως επισημαίνουν οι ΝΥΤ, η έρευνα θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει επιχείρημα απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο είτε προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των φωνών εκείνων που τον καλούν να αποσυρθεί είτε ως απόδειξη ότι ο Μπάιντεν εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια επιλογή των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τους New York Times ενώ ορισμένοι από τους κορυφαίους βοηθούς του Μπάιντεν υποστήριξαν ιδιωτικά ότι η Καμάλα Χάρις δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, οι δωρητές και άλλοι υποστηρικτές της αντιπροέδρου πιστεύουν ότι μπορεί να βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση μετά το ντιμπέιτ.

Σχετικά Άρθρα