Σφαίρες στους… αυτόματους πωλητές των ΗΠΑ

 Σφαίρες στους… αυτόματους πωλητές των ΗΠΑ

Το πρώτο βήμα ήταν η διάθεση και φρέσκων τροφίμων, όπως αυγά ή γάλα, μαζί με τα σνακ, τα αναψυκτικά και το εμφιαλωμένο νερό, που μπορούσε κανείς να βρει σε αυτόματους πωλητές.

Τώρα μία εταιρεία στην Αλαμπάμα διαφημίζει τα νέα «αναβαθμισμένα» μηχανήματα αυτόματης πώλησης, που κάνουν την παρουσία τους σε παντοπωλεία, δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές μαζί με το γάλα να αγοράσουν και σφαίρες για τα πιστόλια τους.

Το λογισμικό αναγνώρισης ηλικίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, η American Rounds ανακοίνωσε ότι οι νέοι αυτόματοι πωλητές της χρησιμοποιούν σαρωτή αναγνώρισης και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να επαληθεύσουν την ηλικία του αγοραστή και είναι τόσο «γρήγοροι και εύκολοι» στη χρήση όσο ένα tablet. Ωστόσο, οι επικριτές της κίνησης αυτής προειδοποιούν ότι η πώληση σφαιρών από μηχανήματα αυτόματης πώλησης θα οδηγήσει σε περισσότερα ακόμη περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ, όπου μόνο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου) έπεσαν νεκροί από σφαίρες 33 άνθρωποι.

Από τις αρχές του 2024 έχουν καταγραφεί 15 περιστατικά μαζικών δολοφονιών με πυροβόλο όπλο, σύμφωνα με βάση δεδομένων που διατηρούν σε συνεργασία το Associated Press, η USA Today και το Northeastern University.

«Σε μια χώρα γεμάτη σφαίρες, ας μην το κάνουμε ακόμη πιο εύκολο»

«Οι καινοτομίες που κάνουν τις πωλήσεις πυρομαχικών πιο ασφαλείς μέσω της αναγνώρισης προσώπου, της επαλήθευσης ηλικίας και της παρακολούθησης των σειριακών πωλήσεων είναι πολλά υποσχόμενα μέτρα ασφαλείας που ανήκουν στα καταστήματα όπλων και όχι στο μέρος όπου αγοράζετε το γάλα των παιδιών σας», δήλωσε στο AP ο Νικ Σουπλίνα, ανώτερος αντιπρόεδρος στην οργάνωση Everytown for Gun Safety. «Σε μια χώρα γεμάτη όπλα και σφαίρες, στην οποία μάλιστα τα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτων για παιδιά, δεν χρειάζεται να ομαλοποιήσουμε περαιτέρω την πώληση και την προώθηση αυτών των προϊόντων», πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει ήδη σε λειτουργία ένα μηχάνημα στην Αλαμπάμα, τέσσερα στην Οκλαχόμα και ένα στο Τέξας, με σχέδια για ακόμη ένα στο Τέξας και ένα στο Κολοράντο. Υποστηρίζει ότι η δυνατότητα να αγοράσει κανείς σφαίρες με αυτόν τον τρόπο δεν διαφέρει από το να τις αγοράζει από ένα κατάστημα Walmart.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί ένα άτομο να είναι 18 ετών για να αγοράσει πυρομαχικά κυνηγετικού όπλου και τουφεκιού και 21 ετών για να αγοράσει πυρομαχικά περίστροφου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα