Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί δεν επελέγη η Σάκκαρη για σημαιοφόρος-Το παρασκήνιο της απόφασης της ΕΟΕ

 Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί δεν επελέγη η Σάκκαρη για σημαιοφόρος-Το παρασκήνιο της απόφασης της ΕΟΕ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι τελικά οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το προηγούμενο διάστημα, το όνομα της Μαρίας Σάκκαρη φάνταζε ως φαβορί για τη θέση δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο κατά τη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προέκυψε ανατροπή και τα πάντα κρίθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

Ωστόσο, το τι προηγήθηκε της ανακοίνωσης έχει πολύ ενδιαφέρον…

Σε αντίθεση με τον Γιάννη που εκλέχθηκε ομόφωνα, υπήρξαν διαφωνίες για την Σάκκαρη και τελικά επελέγη η πρωταθλήτρια του βάδην με 16 ψήφους, έναντι 8 της Ελληνίδας τενίστριας.

Ψηφοφορία δεν προβλέπονταν, όμως κρίθηκε πως ήταν η μοναδική και πιο δίκαιη λύση, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί.

Η Σάκκαρη προκρινόταν και λόγω δημοφιλίας και για όσα έχει πετύχει στο τένις, ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν στα σόσιαλ δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού πέρασαν και… εντός της ΕΟΕ. Δεν ήταν λίγοι (όπως φάνηκε και από την ψηφοφορία) που διαφωνούσαν με την πρόταση της τενίστριας, καθώς θεωρούσαν ότι αδικούνται άλλες αθλήτριες όπως η Ντρισμπιώτη για παράδειγμα (ακούστηκε και για την Στεφανίδη όμως η ίδια είχε απαντήσει ήδη αρνητικά στην ΕΟΕ για λόγους προετοιμασίας, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις).

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών είχαν πολλές ενστάσεις και αρκετοί είχαν τις δικές τους προτάσεις για την θέση της αθλήτριας.

Οι διαφωνίες την ίδια ώρα… εντάθηκαν εντός των τειχών της ΕΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε να τεθούν σε ψηφοφορία, η Σάκκαρη, η Ντρισμπιώτη, η Πλατανιώτη και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, αφού και το πόλο (δικαιολογημένα) ήθελε να υπάρχει η δική του παρουσία στην τελετή έναρξης, δίπλα από τον Αντετοκούνμπο.

Τελικά τα… δύο μπλοκ των εκπροσώπων που στήριξαν Ντρισμπιώτη και Σάκκαρη, έκριναν και το αποτέλεσμα, με αυτό το 16-8 να ξεκαθαρίζει τα πράγματα οριστικά.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους».

Σχετικά Άρθρα