Φωτιά στις Αχαρνές: Καίγονται εργοστάσια – Εστάλησαν μηνύματα από το 112

 Φωτιά στις Αχαρνές: Καίγονται  εργοστάσια – Εστάλησαν μηνύματα από το 112

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά σε αύλειους χώρους εργοστασίων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά έχει μπει σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ καίγονται και αποθήκες. Ακούγονται συνέχεια εκρήξεις.

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ αέρα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι μεγάλες και βοηθούν και οι όμοροι δήμοι», δήλωσε στο protothema.gr o κ. Βρεττός.

Μηνύματα από το 112 

Δυο μηνύματα εστάλησαν από το 112 στους πολίτες. Στο πρώτο μήνυμα οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών καλούνταν να παραμείνουν σε ετοιμότητα. 

Το δεύτερο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονταν  κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών »

ρτηρηρ
φεςφεςφ

Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 82 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, στο σημείο δεν υπάρχουν σπίτια.

Εκτροπή κυκλοφορίας 

Συνεχείς είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που διενεργούνται λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου. Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Σχετικά Άρθρα