Πηγές ΥΠΟΙΚ για Κασσελάκη: “Σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογραφεί”

 Πηγές ΥΠΟΙΚ για Κασσελάκη: “Σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογραφεί”

«Ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν αυτή υπογραφεί. Όταν τη διαβάσει, θα αντιληφθεί ότι η σημερινή του ανάρτηση ήταν άστοχη και επιπόλαια. Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Τράπεζα Αττικής, δεδομένης της λεηλασίας που προχώρησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Η κυβέρνηση επιμένει να “επενδύει” τα χρήματά μας και τα τελικά οφέλη να τα καρπώνονται ιδιώτες.»

Αναλυτικά οι πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν:

«Ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογραφεί. Όταν θα τη διαβάσει θα αντιληφθεί ότι η σημερινή του ανάρτηση ήταν απολύτως άστοχη και επιπόλαια. Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτικής της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Τράπεζα Αττικής. Διότι η λεηλασία που προχώρησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια από τις βασικές αιτίες που η Τράπεζα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού με τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών να είχαν τεθεί σε κίνδυνο.»

Αφορμή για την αντίδραση κύκλων του Υπουργείου Οικονομικών ήταν η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη και η αναφορά του στην ATTICA BANK:

Η κόντρα του καφέ!

Με ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο TikTok νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίαζε τις νέες τιμές του καφέ, «εξαιτίας της επιβολής ΦΠΑ 24% όταν δεν τον πίνουμε… στα όρθια.»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται σε μία καφετέρια και, αφού παραγγέλνει καφέ, κοιτάζει τον λογαριασμό για να διαπιστώσει πως αναγράφεται ΦΠΑ 24%.

«Ώπα! Τι γίνεται εδώ; ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα κι είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μια φορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του», σημειώνει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται δημοσιεύματα με τίτλους «Μητσοτάκης: Χτύπημα στην ακρίβεια με μειωμένο ΦΠΑ σε καφέ και ταξί» ή «Μόνιμοι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε ταξί και καφέ». αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο που δημοσίευσε και με αφορμή το οποίο η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για:  “διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα”

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

@skasselakis

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

  “Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας για τον ΦΠΑ στον καφέ” η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Για “διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα” κατηγορεί τον πρόεδρο του Συριζα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ανάρτηση του κ.Κασσελάκη για την τιμή του καφέ.

“Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας” ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο οποίος προσέθεσε ότι ο κ.Κασσελάκης “έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία”.

“Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε, επίσης, τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε ο κ.Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι “επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών” και κατέληξε:

“Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας”.

Σχετικά Άρθρα