Παναγιώτης Φραντζής / Αν η Αριστερά δεν αποκτήσει λαϊκή και δυναμική φυσιογνωμία θα έχουμε δυσάρεστες ειδήσεις

 Παναγιώτης Φραντζής / Αν η Αριστερά δεν αποκτήσει λαϊκή και δυναμική φυσιογνωμία θα έχουμε δυσάρεστες ειδήσεις

Το μετεκλογικό τοπίο στην Ελλάδα με αφορμή και όσα συμβαίνουν διεθνώς περιγράφει στο AnatropiNews ο Σύμβουλος επικοινωνίας, Παναγιώτης Φραντζής. Μιλά για τον τρόπο που λειτούργησαν οι ευρωκλογές, τις αδυναμίες της ΝΔ και την κρίση της «κεντροαριστεράς».

Συνέντευξη στον Χρόνη Διαμαντόπουλο

-Οι ευρωεκλογές λειτούργησαν ως αφετηρία για τη δημιουργία σειράς εξελίξεων στο σύστημα των κομμάτων. Εντός της ΝΔ, υπάρχει σαφής αμφισβήτηση πολλών επιλογών του Μαξίμου από βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ από κάποια στελέχη ξεκίνησε μια συζήτηση για την λεγόμενη «κεντροαριστερά». Και συγχρόνως αμφισβήτηση των πολιτικών επιλογών των προέδρων των δύο κομμάτων.  Που οδηγούνται οι πολιτικές εξελίξεις;

Το ιδιαίτερα πρωτότυπο εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου προξένησε σεισμικές δονήσεις σε όλο το πολιτικό σύστημα. Και τα τρία συστημικά κόμματα καλούνται να ακούσουν τη βάση τους, να ανοίξουν έναν σοβαρό διάλογο όπου θα ακούγονται χωρίς λογοκρισία όλες οι φωνές. Μετά από αυτή την επίπονη διαδικασία, θα είναι εφικτό να αναδιατυπωθεί η πολιτική τους στρατηγική και να ξεκαθαριστεί η πολιτική τους ταυτότητα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον, την πορεία της οικονομίας, τα αποτελέσματα και τα λάθη της κυβέρνησης, και την ποιότητα των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν τα κόμματα. Αυταρχικές συμπεριφορές, κλειστές πολιτικές διαδικασίες, κλειστά αυτιά θα εντείνουν τα φαινόμενα κρίσης και παρακμής. Απεναντίας, όσο πιο οργανωμένα και συντεταγμένα πραγματοποιηθεί ο διάλογος και όσο πιο δημοκρατικά αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, υπάρχει χώρος για επιστροφή των πολιτών στην πολιτική. Η ΝΔ αναμένεται να δώσει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας. Είδαμε τις επισκέψεις του Κ. Μητσοτάκη σε αμαξοστάσια και νοσοκομεία. Περιμένουμε να δούμε περισσότερες κινήσεις σε συνέχεια και του μετώπου που άνοιξε η κοινή εμφάνιση Σαμαρά-Καραμανλή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ANATROPINEWS.GR

Σχετικά Άρθρα