Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα:Απομακρύνονται παιδιά από το Καραμανδάνειο-Εκκενώθηκε ίδρυμα

 Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα:Απομακρύνονται παιδιά από το Καραμανδάνειο-Εκκενώθηκε ίδρυμα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πάτρα το μεσημέρι της Τρίτης (09.07.24), τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. 

Η φωτιά καίει στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε σπίτια. Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχής «Γηροκομειό», με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων, 10 οχήματα, 3 ελικόπτερα κι 1 αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει το Tempo24.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και γρήγορα επεκτάθηκε, θέτοντας σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Οι φλόγες κινούνται προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.Μάλιστα, γύρω στις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τα παιδιά να μεταφέρονται ασφαλή στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο έχει εκκενωθεί πλήρως, λόγω της φωτιάς .

«Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους», δήλωσε στο newsit.gr ο κ. Καρβέλης.

«Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν κινδυνεύει κανείς. Η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις», δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα