Κεραμέως: Σε ποιες εργαζόμενες επεκτείνονται τα μέτρα μητρότητας

 Κεραμέως: Σε ποιες εργαζόμενες επεκτείνονται τα μέτρα μητρότητας

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας τόνισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN και συνέχισε, σημειώνοντας «για αυτο το λόγο έχουν ληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση για την προστασία της, και για τη συμφιλίωση προσωπικής ζωής και επαγγελματικής. Να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρια κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητος, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρωτη φορά και οι αυατπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες.

Είχαν μείνει όμως κάποιες εργαζόμενες εκτός: μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίμπτουν αναδρομικά, απο γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν εχεις γεννήσει τότε το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό απο τον εργοδότη».

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το συνολικό δίχτυ προστασίας της μητρότητας είναι πάνω απο 13.000 ευρώ για καθε γέννηση.

‘Οπως είπε η κ. Κεραμέως, υπήρχαν δεκάδες αιτήματα από μητέρες που έμεναν εκτός και τώρα ρυθμίστηκε το θέμα. «Είναι ένα μέτρο που δουλευε και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, κι εμείς το πιάσαμε αμέσως γιατί είναι πολύ υψηλά στις προτεραιότητές μας η προστασία της μητρότητας. Θα οδεύσει στο υπουργείο Οικονομικών και ΦΕΚ».

Σχετικά Άρθρα