Πάτρα: Οι φλόγες μπήκαν στο Καραμανδάνειο-Συνεχή 112 και δραματική εκκένωση-Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά (vid)

 Πάτρα: Οι φλόγες μπήκαν στο Καραμανδάνειο-Συνεχή 112 και δραματική εκκένωση-Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά (vid)

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας, κυρίως λόγω της επέμβασης των εναέριων μέσων. Μετά από δύο ώρες όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονταν με τις φλόγες, η φωτιά στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες. Επιτόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η όποια ενισχύθηκε με περισσότερα μέσα. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνέχειες ρίψεις νερού 10 εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει περιοριστεί, οι δυνάμεις θα μείνουν εκεί μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο πριν τις 16.00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Λόγω της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Αρόης, στην Πάτρα, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά επεκτάθηκε και στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Καραμανδάνειου.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα» είπε ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το The Best.gr αποφασίστηκε η εκκένωση και του Καραμανδάνειου νοσοκομείο καθώς πέφτουν φλεγόμενα κουκουνάρια. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα η φωτιά μπήκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και έκαψε δέντρα ενώ σε όλη την πόλη είναι διάχυτη η μυρωδιά του καμένου.

Οι φλόγες έφτασαν δίπλα σε δομές και σπίτια ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι καπνοί ήταν έντονοι και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση.

Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η λειτουργία του Καραμανδάνειου

Την αναστολή του Παιδιατρικού νοσοκομείου Καραμανδάνειου στην πόλη της Πάτρας, το οποίο επλήγη από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομείο, αποφάσισε η 6η ΥΠΕ, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Με απόφαση του διοικητή της 6η ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, σύμφωνα με το tempo24 το νοσοκομείο Παίδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας καθώς έχουν προκύψει ζητήματα σε υποδομές

Αύριο Τετάρτη αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται πως τα νοσηλευόμενα παιδιά διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και στο ΠΓΝΠ.

Κάηκε ένα σπίτι και αυτοκίνητα

Σύμφωνα με δηλώσεις του Χαράλαμπου Μπονάνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, από τη φωτιά έχει καεί ένα σπίτι και κάποια αυτοκίνητα, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εμφανίζονται αισιόδοξοι για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του pelop.gr, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι της περιοχής του Γηροκομείου δεν έχουν νερό. Η φωτιά έχει επηρεάσει και άλλες περιοχές, όπως τα Προσφυγικά, όπου είχαν μικρές διακοπές ρεύματος.

Εκκενώθηκαν Γηροκομείο, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα – Μηνύματα από το 112

Παράλληλα, ήχησε και το 112 στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομείο, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο ΚΕΤΧ)», αναφέρει το πρώτο μήνυμα.

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αρόη & Παγώνα Πατρών απομακρυνθείτε προς Πάτρα», αναφέρει το δεύτερο μήνυμα.

Ένα ακόμη μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Εγλυκάδα, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν προς την πόλη της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα