Μεγάλος κίνδυνος την Τρίτη για την Αττική

 Μεγάλος κίνδυνος την Τρίτη για την Αττική

Φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας 8/7, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Το πρώτο μέτωπο εντοπίζεται στον Μαραθώνα.Νωρίτερα είχε ξεσπάσει διπλή φωτιά και στο Μαρκόπουλο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε κοντά στη Βάση Ελικοπτέρων του Ναυτικού στον Μαραθώνα, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Διονύσου και ήδη έχουν κινητοποιηθεί το Πυροσβεστικό Σώμα, τα Εθελοντικά Κλιμάκια και μέλη του Δήμου.Στο Μαραθώνα επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και ΟΤΑ.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μαρκόπουλο, σε απόσταση περίπου 500 μέτρα η μια από την άλλη. H πρώτη φωτιά ξέσπασε στο ύψος Νότια Αθηνών στη Σουνίου ενώ η δεύτερη προς το Ολυμπιακό κέντρο Σκοποβολής. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και συγκεκριμένα σε ελαιόδεντρα.

Η πρώτη εστία παρουσιάζει καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου,  3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Συναγερμός από την Τρίτη -Στην κατηγορία 4 η Αττική 

Από την Τρίτη νέο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει την χώρα μας με τα μελτέμια να ενισχύουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται μια δύσκολη βδομάδα καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση φωτιών.

Η Αττική και ακόμα 9 περιοχές, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία, βρίσκονται στην κατηγορία 4.

Συγκεκριμένα σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Πυροσβεστική σε:

  1. Αττική
  2. Κύθηρα
  3. Αργολίδα
  4. Εύβοια
  5. Βοιωτία
  6. Κορινθία
  7. Λακωνία
  8. Λέσβο
  9. Χίο
  10. Ψαρά

Καύσωνας: Οι περιοχές με τα 40άρια

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος στο Ιόνιο θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, ενώ στα ηπειρωτικά της χώρας θα χτυπήσουν ακόμα και 40άρια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοανατολικά ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπος στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα