Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών-Υπό έλεγχο οι εστίες στο Μαρκόπουλο, οριοθετήθηκε στον Μαραθώνα

 Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα των  πυρκαγιών-Υπό έλεγχο οι εστίες στο Μαρκόπουλο, οριοθετήθηκε στον Μαραθώνα

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βρανάς, στον Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12:40 και στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο οι δύο φωτιές στο Μαρκόπουλο

Άμεσα τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο οι δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μία εκδηλώθηκε σε ΧΥΤΑ κοντά στον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και η άλλη κάτω από την Αθηνών-Σουνίου κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής.

Οι δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς ήταν σε κοντινή απόσταση, περίπου 500 μέτρα, και έκαιγαν ξερά χόρτα σε ελαιόδεντρα. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ και εννέα οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά τον Μαραθώνα και οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά

Την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Μαραθώνα, την εξέλιξη της και την επέμβαση εναερίων και επίγειων δυνάμεων δημοσιεύει μέσω ανάρτησής του στο “Χ” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι η φωτιά οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά ενώ εφιστά την προσοχή για τις επόμενες ημέρες υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών».

Συγκεκριμένα έγραψε ο κ. Κικίλιας: 

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

Συναγερμός από την Τρίτη -Στην κατηγορία 4 η Αττική 

Από την Τρίτη νέο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει την χώρα μας με τα μελτέμια να ενισχύουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται μια δύσκολη βδομάδα καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση φωτιών.

Η Αττική και ακόμα 9 περιοχές, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία, βρίσκονται στην κατηγορία 4.

Συγκεκριμένα σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Πυροσβεστική σε:

  1. Αττική
  2. Κύθηρα
  3. Αργολίδα
  4. Εύβοια
  5. Βοιωτία
  6. Κορινθία
  7. Λακωνία
  8. Λέσβο
  9. Χίο
  10. Ψαρά

Σχετικά Άρθρα