Γιατί είναι δύσκολη η επιστροφή Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό -Η στάση των Ράπτορς

 Γιατί είναι δύσκολη η επιστροφή Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό -Η στάση των Ράπτορς

Το απόγευμα της Πέμπτης (04/07) οι φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύριζαν, καθώς έγινε γνωστό πως ο Σάσα Βεζένκοφ επέλεξε να επιστρέψει στον Πειραιά και να μην κυνηγήσει εκ νέου το όνειρό του NBA. Παρόλα αυτά, δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια οριστική εξέλιξη, καθώς το ζήτημα της αποδέσμευσης του από τους Ράπτορς είναι αρκετά περίπλοκο. Μάλιστα, μία ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με το ρεπορτάζ της ομάδας του Τορόντο έκανε ένα εκτενές ρεπορτάζ για την περίπτωσή του.

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής Τζος Κορνέλισεν του «Raptors Rapture» αναφέρθηκε στον Βούλγαρο φόργουρντ και τόνισε πως η επιθυμία του να αποχωρήσει έρχεται σε σύγκρουση με την απροθυμία των Ράπτορς να τον αφήσουν να το κάνει τόσο απλά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει μέρος του δημοσιεύματος:

«Δυστυχώς για τον Βεζένκοφ, οι Τορόντο Ράπτορς δεν δείχνουν πρόθυμοι να τον αφήσουν απλώς να φύγει. Το Τορόντο θέλει να κρατήσει τον Βεζένκοφ. Έχει συμβόλαιο αυτή τη σεζόν για 6,6 εκατομμύρια δολάρια, με team option για 6,9 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν. Οι Ράπτορς δεν έχουν κανένα λόγο απλώς να τον αποδεσμεύσουν και να έχουν αυτά τα χρήματα στα βιβλία τους.

Είναι πολύ λογικό για τους Ράπτορς να πιστεύουν ότι έχουν έναν παίκτη που θα μπορούσε να εξελιχθεί στο σύστημά τους και να είναι μακροπρόθεσμη λύση στο rotation για αυτούς, κάποιον που θα μπορούσαν να υπογράψουν εκ νέου σε δύο χρόνια. Αυτό το σχέδιο γίνεται καπνός αν δεν καταφέρουν να πείσουν τον Βεζένκοφ να παραμείνει στο ΝΒΑ και να τιμήσει το συμβόλαιό του.

Είναι πιθανό ο Βεζένκοφ απλά να μην εμφανιστεί ποτέ και να προσπαθήσει να αναγκάσει το Τορόντο να τον αποδεσμεύσει, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο δεδομένου ότι τελικά το συμβόλαιό του θα “παγώσει” και δεν θα φτάσει γρηγορότερα στο να μείνει ελεύθερος.

Το Τορόντο θέλει τον Βεζένκοφ και σε κάποιο βαθμό τον χρειάζεται πραγματικά. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα μπορούσαν να γίνουν άβολες καθώς η καθεμία προσπαθεί να καταφέρει τον δικό της στόχο, ο Βεζένκοφ να βγει από το συμβόλαιό του και το Τορόντο να τον πείσει να μείνει. Στο τέλος, οι Ράπτορς έχουν τον τελευταίο λόγο και μπορούν να αναγκάσουν τον Βεζένκοφ να εμφανιστεί.

Εάν το καταφέρουν και του δείξουν μια καλύτερη εμπειρία στο ΝΒΑ, ίσως αυτός και οι Ράπτορς να έχουν μια μακρά και επιτυχημένη σχέση. Αν όχι, κάτι θα πρέπει να δώσει για να λυθεί αυτή η κατάσταση».

Σχετικά Άρθρα