Δημοσκόπηση Prorata για ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης σε όσους θα ψηφίσουν σίγουρα -Πρώτος ο Δούκας στο γενικό σύνολο

 Δημοσκόπηση Prorata για ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης σε όσους θα ψηφίσουν σίγουρα -Πρώτος ο Δούκας στο γενικό σύνολο

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Prorata η οποία εστιάζει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να είναι ο ηγέτης της επόμενης ημέρας για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Αρχικά, για τη δημοσκόπηση που έγινε για χάρη του newsbomb.gr, συνολικά απάντησαν 1010 άτομα, τα οποία αποτέλεσαν το συνολικό δείγμα.

Μεταξύ όσων δηλώνουν ότι είναι βέβαιο ή αρκετά πιθανό ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις.

Πρώτος στον γενικό πληθυσμό έρχεται ο Χάρης Δούκας καθώς για τον Δήμαρχο Αθηναίων, πολύ θετική εικόνα έχει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (53%) έναντι 47% αυτών του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, στην ερώτηση για το «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ» ο Χάρης Δούκας απολαμβάνει την πρωτιά, ενώ στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του κόμματος τον τοποθετούν κάτω και από τον Παύλο Γερουλάνο.

Το συμπέρασμα της δημοσκόπησης

Με λίγα λόγια τα στοιχεία αυτά δίνουν την αίσθηση για δύο πιθανότητες:

-ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει ή/και θα «εμπλουτισθεί» από άλλες πολιτικές δεξαμενές ψηφοφόρων προκειμένου δυνητικά να ηγηθεί ο Χάρης Δούκας

-ή το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με διασπάσεις μετά τις εσωκομματικές εκλογές παρά τις ενωτικές κορώνες όλων των συνυποψηφίων

Είτε το ένα συμβεί είτε το άλλο από τα προαναφερθέντα ενδεχόμενα, το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα της εσωκομματικής κάλπης θα είναι ένα «άλλο κόμμα».

Σχετικά Άρθρα