CNN: Ποιοι Δημοκρατικοί πιέζουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί -Η απάντηση του

 CNN: Ποιοι Δημοκρατικοί πιέζουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί -Η απάντηση του

Πιέσεις από κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος να αποσυρθεί από την κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ανάμεσα σε εκείνους που φέρεται να ζητούν την απόσυρσή του, σύμφωνα με το CNNi είναι οι εκπρόσωποι της Καλιφόρνια, Μαρκ Τακάνο, της Ουάσινγκτον Άνταμ Σμιθ, του Κονέκτικατ Τζιμ Χάιμς, της Νέας Υόρκης Τζο Μορέλ, της Νέας Υόρκης Τζέρι Νάντλερ και της Πενσιλβάνια Σούζαν Γουάιλντ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις την Κυριακή (7/7), τα παραπάνω μέλη της Βουλής των Δημοκρατικών, εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανό πλήγμα στο κόμμα, λέγοντας πως τίθενται σε κίνδυνο ακόμα και οι πιθανότητές τους να κερδίσουν ξανά την πλειοψηφία της Βουλής.

Δημόσια έχουν τοποθετηθεί οι εκπρόσωποι Λόιντ Ντόγκετ, Σεθ Μούλτον, Ραούλ Γκριγιάλβα, Άντζι Κρεγκ και Μάικ Κουίγλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μοναδική υποψήφια που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Σε κάθε περίπτωση, η ενδεχόμενη απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα μπορεί να γίνει μέχρι τον Αύγουστο, στο συνέδριο του κόμματος.

Πιέσεις και από τους δωρητές του

Την ίδια ώρα, όμως, μετά την απογοητευτική επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, πιέσεις να αποσυρθεί δέχεται τόσο από τους δωρητές του, όσο και από δημόσια πρόσωπα.

Μάλιστα, οι μακροχρόνιοι χορηγοί και υποστηρικτές του προειδοποιούν πως θα αποσύρουν τις χορηγίες τους αν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί.

Ο ίδιος τους χαρακτήρισε «ελίτ» και τόνισε πως υπηρετεί τους απλούς ψηφοφόρους του κόμματος και όχι τους χορηγούς.

Δημόσια έχουν απευθύνει κάλεσμα στον Μπάιντεν να αποσυρθεί ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, καθώς και ο Στίβεν Σίνγκ.

«Δεν κάνω πίσω»

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν με επιστολή του στους Δημοκρατικούς ξεκαθαρίζει πως θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, παρά την ανησυχία για την υγεία του.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις φήμες που διαρρέουν στον Τύπο και αλλού, δεσμεύομαι να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω για αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο Μπάιντεν στην επιστολή, που έχει στα «χέρια» του το CNNi.

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τις φήμες ότι ο Μπάιντεν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον

Η εμφάνιση του προέδρου Μπάιντεν στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου προκάλεσε εικασίες ότι μπορεί να πάσχει από συμπτώματα νευρολογικής διαταραχής όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι ο Μπάιντεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο Πάρκινσον ή ότι έχει εξεταστεί από νευρολόγο πέραν της τελευταίας του ιατρικής εξέτασης ρουτίνας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, δήλωσε η εκπρόσωπός του, μετά τις πληροφορίες ότι ειδικός στην πάθηση επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές.

«Μια ευρεία ομάδα ειδικών από το Walter Reed επισκέπτονται το συγκρότημα του Λευκού Οίκου για να περιθάλψουν τις χιλιάδες του στρατιωτικού προσωπικού που εργάζεται στους χώρους του», δήλωσε ο Ανώτερος Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς σε δήλωσή του.

Ο Μπέιτς δήλωσε ότι ο Μπάιντεν δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για Πάρκινσον και ότι δεν έχει εξεταστεί από νευρολόγο εκτός από τις τρεις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας, όταν, όπως και άλλοι πρόεδροι, εξετάστηκε από μια ομάδα γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων. Ο Μπέιτς δήλωσε επίσης ότι σε καμία εξέταση δεν διαπιστώθηκε ότι ο Μπάιντεν παρουσιάζει συμπτώματα Πάρκινσον.

Πώς ξεκίνησαν οι εικασίες για την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ

Ορισμένες από αυτές τις εικασίες επικεντρώθηκαν στα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου που δείχνουν ότι ένας νευρολόγος από το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed επισκέφθηκε την προσωπική ιατρική μονάδα του προέδρου στον Λευκό Οίκο πολλές φορές στα τέλη του 2023 και στις αρχές του 2024.

Ο Dr. Kevin Cannard, ειδικός στη θεραπεία κινητικών διαταραχών όπως η νόσος του Πάρκινσον, συναντήθηκε με τον προσωπικό γιατρό του προέδρου Μπάιντεν Dr. Kevin O’Connor στον Λευκό Οίκο στις 17 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ., σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Dr. John E. Atwood, καρδιολόγος του Walter Reed, σύμφωνα με τα αρχεία. Τα αρχεία του Λευκού Οίκου δείχνουν ότι ο Δρ Cannard επισκέφθηκε πραγματοποίησε άλλες 7 επισκέψεις κατά τους προηγούμενους μήνες. Οι καταχωρίσεις στα ημερολόγια αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τη New York Post.

Δεν είναι σαφές αν ο Δρ Cannard έχει επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες εβδομάδες. Τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου, τα οποία η διοίκηση δημοσιεύει εθελοντικά στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, δείχνουν επισκέπτες μέχρι τον Μάρτιο. Τα πιο πρόσφατα αρχεία δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί.

Σχετικά Άρθρα