Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη για σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

 Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη για σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μαρία Σάκκαρη θα είναι οι σημαιοφόροι της ολυμπιακής ομάδας, η οποία παραδοσιακά θα μπει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Παρισιού. 

Ο παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστας, μετά την άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου να είναι ο ίδιος σημαιοφόρος (σ.σ. το πρόγραμμα του στίβου ξεκινά μία βδομάδα μετά και ο αθλητής πιθανότατα δεν θα βρίσκεται καν στο Παρίσι εκείνη τη μέρα), είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκείνος που θα κρατήσει τη γαλανόλευκη. Στην εξέλιξη αυτή, φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι πιέσεις  που άσκησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προς την ΕΟΕ.

Φέτος, είναι η δεύτερη διοργάνωση στην οποία θα υπάρχουν δύο σημαιοφόροι, ένας άνδρας και μία γυναίκα (στο Τόκιο τη σημαία είχαν κρατήσει η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας), με τον Αντετοκούνμπο να πλαισιώνεται όπως όλα δείχνουν από την Μαρία Σάκκαρη. 

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν ήταν πρώτη επιλογή, αλλά πλέον θεωρείται επικρατέστερη υποψήφια μετά την άρνηση της Κατερίνας Στεφανίδη, για τους ίδιους λόγους, που δήλωσε αδυναμία ο Τεντόγλου. 

Επίσημα η απόφαση για το ποιοι θα είναι σημαιοφόροι θα ληφθεί αύριο από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της αποστολής, Πέτρος Συναδινός θα καταθέσουν από κοινού πρόταση. 

Τα κριτήρια που θέτει η ΕΟΕ είναι μεταξύ άλλων, η κατάκτηση μεταλλίου στην προηγούμενη διοργάνωση ή ο συνολικός αριθμός ολυμπιακών μεταλλίων, οι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως δεν αποκλείεται αύριο να να τεθούν και νέα.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια αυτά διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα. Φερ’ ειπείν σε άλλες εθνικές ολυμπιακές επιτροπές τον λόγο έχουν οι αθλητές, οι οποίοι ψηφίζουν οι ίδιοι τους σημαιοφόρους.  

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα