Πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Καστοριά και Πρέβεζα-Εστάλη μήνυμα 112

 Πυρκαγιές  σε Μεσσηνία, Καστοριά και Πρέβεζα-Εστάλη μήνυμα 112

Για ακόμη μια μέρα η χώρα βιώνει τον πύρινο εφιάλτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας να καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που ξεπηδούν σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζηρού, στην Πρέβεζα. Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική καθώς το πύρινο μέτωπο δεν είναι ακόμη εύκολο να περιοριστεί λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πέρα από τις επίγειες δυνάμεις που μεταβαίνουν από όλη την Ήπειρο, επιχειρούν αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Ακτίου και το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μεγάλη αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή γέφυρα Καλογήρου του Δήμου Ζηρού. Στο συμβάν επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, 21 υδροφόρα οχήματα από όλη την Ήπειρο και δύο ομάδες από την ΕΜΟΔΕ.

Ζητήθηκε συνδρομή και από όμορες περιφέρειες.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Άρτας και του Δήμου Ζηρού.

Περίπου στις 16:00 εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές σήμερα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Εκτός από τη φωτιά στο Μανταμάδο Λέσβου, που παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, συναγερμός έχει σημάνει και για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (06/07), περίπου στις 13:00, σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Μελάνθιο και Νεστόριο, Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πυρκαγιά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και περιπολικά της Αστυνομίας, αναζητούν ένα άσπρο όχημα (τύπου van μετακομίσεων) αυτήν την ώρα στην περιοχή, διότι νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στο σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα Πυροσβεστικά κλιμάκια από ΚαστοριάΝεστόριο και Άργος Ορεστικό με 6 οχήματα με 13 Πυροσβέστες. Η φωτιά που έγινε αντιληπτή από περαστικούς, φαίνεται να κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων, αλλά οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν και μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Φωτιά στην Καστοριά

Φωτιά στην Καστοριά ΕΡΤ

Φωτιά στην Καστοριά

Φωτιά στην Καστοριά ΕΡΤ

Φωτιά στην Καστοριά

Σχετικά Άρθρα