Ψυχικό: Βρέθηκε η μηχανή της επίθεσης – Ποιος είναι ο ύποπτος που προσήχθη

 Ψυχικό: Βρέθηκε η μηχανή της επίθεσης – Ποιος είναι ο ύποπτος που προσήχθη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ένας άνδρας ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές έχει προσαχθεί και εξετάζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ενώ εντοπίστηκε και η μηχανή της δολοφονίας.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό έχουν πλέον στα χέρια τους οι αστυνομικοί καθώς εντόπισαν τη μηχανή που χρησιμοποίησε ο δράστης για τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι αστυνομικοί από τα βίντεο που είχαν στη διάθεση τους κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν ένα χιλιόμετρο της διαδρομής του δολοφόνου. Από εκεί και έπειτα χάνονταν από το οπτικό πεδίο των καμερών τόσο ο δράστης όσο και το μαύρο σκούτερ.

Οι αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή στο σημείο 0 με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τη μηχανή και να αντιληφθούν ότι ο δράστης είχε αλλάξει μέσο διαφυγής.

Με αυτό το σοβαρό στοιχείο στα χέρια των Αρχών, η υπόθεση αναμένεται να αρχίσει να «δένει» καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψει dna και ενδεχομένως δακτυλικά αποτυπώματα που θα πιστοποιήσουν την ταυτότητα του δράστη και θα ακολουθήσει η έκδοση εντάλματος σύλληψης,.

Για τον 45χρονο ύποπτο που προσήχθη αργά το βράδυ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής καθώς κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρή υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία.

Το εν λόγω άτομο εξετάζεται αν έχει σχέση με την δολοφονία του 54χρονου και καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Πριν από αυτή την προσαγωγή είχαν προσαχθεί και άλλα άτομα τα οποία είχαν εξεταστεί.

Πέντε 24ωρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση, η έρευνα στην Μύκονο έχει επικεντρωθεί σε πρόσωπα που ήξεραν το θύμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ανέπτυξε στο νησί τα τελευταία 20 χρόνια.

Όσον αφορά στο κινητό του θύματος,  σε μια πρώτη έρευνα που έχει γίνει, έχουν βρεθεί απειλητικά μηνύματα από δύο διαφορετικά άτομα, που του είχαν στείλει το τελευταίο διάστημα και εξετάζεται εάν αυτά τα απειλητικά μηνύματα έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας.

Ο 54χρονος ήταν έντονα δραστηριοποιημένος στην Μύκονο, έκανε τοπογραφικά σχέδια για πολύ μεγάλα έργα στην περιοχή και οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας να δραστηριοποιείτο στο νησί των ανέμων.

Από τη μεριά της, η οικογένεια του τοπογράφου, ανήγγειλε προ ημερών νομικές κινήσεις κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του 54χρονου. Η χήρα του θύματος, τα παιδιά και οι γονείς του, κάνουν λόγο για ισχυρισμούς τερατώδους ανακρίβειας και αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

«Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.», τονίζουν στην ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για σπίλωση της μνήμης του τοπογράφου.

Κάνοντας λόγο για «απολύτως ψευδείς αναφορές» η οικογένεια αναφέρει ότι ο 54χρονος ζούσε απολύτως σύννομα, διέθετε ήθος και ακεραιότητα.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά», σημειώνουν στην ανακοίνωση, με τα μέλη της οικογένειας του Παναγιώτη Στάθη να αφήνουν αιχμές για άτομα που είτε θέλουν να κερδίσουν 15 λεπτά δημοσιότητας ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

«Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

Το απόγευμα της Παρασκευής, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι, η κηδεία του 54χρονου τοπογράφου. Συντετριμμένοι η οικογένειά του, τα παιδιά του, οι φίλοι του καθώς και άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του και τους βοήθησε μέσω της δουλειάς του, με λουλούδια στα χέρια αποχαιρέτησαν τον 54χρονο τοπογράφο ενώ λευκά στεφάνια ήταν στο προαύλιο και στην είσοδο της εκκλησίας.

Σχετικά Άρθρα